[Žinios trumpai] Nuo karo rusams čiuožia stogas: pulkininkas grįžo į Rusiją ir pradėjo šaudyti karinio dalinio viduje  ()

Pulkininkas Michailas Gudko, Rusijos 155-osios atskirosios jūrų pėstininkų brigados vadas, tarnavo Ukrainoje. Sekėsi prastai, brigada patyrė didelių nuostolių ir galiausiai grįžo į Rusiją. Tačiau Gudko galvoje kažkas pasikeitė.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos ginkluotosios pajėgos mano, kad rusų 155-oji atskiroji brigada prarado apie pusę savo karių - dalis buvo nukauti, dalis - sužeisti. Galiausiai dalinys grįžo į savo namus į Vladivostoką, kad atnaujintų savo karinius pajėgumus. Pulkininkas Gudko, atrodo, buvo išsiųstas atostogų ir pradėjo daug gerti.

Kaip rašo žurnalistas Romanas Cymbaliukas, Gudko taip nusigėrė, kad nebesuprasdamas ką daro ėmė šaudyti iš tarnybinio pistoleto. Neaišku, kaip viskas baigėsi, bet akivaizdu, kad karas Ukrainoje pakeičia visus. Nors gal jis toks jau buvo.

Teigiama, kad išgyvenusieji 155-osios brigados kariai rašo pareiškimus išeiti iš tarnybos. Ukraina jiems - tolimas kraštas ir jie negali susitaikyti su tokiais praradimais. Tačiau, atrodo, kad grįžti reikės - Putinas nėra linkęs į Ukrainą siųsti naujai buriamų dalinių, o mobilizacija apskritai nėra skelbiama. Taigi, geriausias kelias nuslėpti nuostolius rusams - tų pačių dalinių naudojimas. 

(73)
(1)
(72)

Komentarai ()

Susijusios žymos: