JAV ekspertai: Rusijos karinėje vadovybėje – radikalios permainos. Galvų kapojimas rodo, kaip viskas prastai  ()

Amerikoje veikiančio Karo studijų instituto (ISW) ekspertai savo suvestinėje rašo apie kadrinius pokyčius Rusijos karinės operacijos vadovybės gretose.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Kremlius neseniai pakeitė Rusijos oro desanto pajėgų vadą ir dabar galbūt tęsia radikalią visos karinės vadovybės, atsakingos už įsiveržimą į Ukrainą, pertvarką. Tai gali būti ženklas, kad siekiama nubausti aukščiausio rango karininkus, kaltus dėl nesėkmės Ukrainoje“, – mano Karo studijų instituto ekspertai.

Institutas remiasi keletu Rusijos žiniasklaidos įmonių, kurios rašo, kad Centro karinės apygardos generalinio štabo vadas Michailas Teplinskis pakeitė Andrejų Serdiukovą ir tapo naujuoju oro desanto pajėgų vadu.

„Ukrainos šaltiniai birželio 17 d. pranešė, kad Kremlius atleido Serdiukovą dėl nepatenkinamų veiksmų įsiveržimo metu ir didelio mirčių skaičiaus tarp desantininkų“, – priminė Karo studijų institutas, tačiau pažymėjo, jog neįmanoma patikrinti tokių teiginių autentiškumo.

ISW taip pat atkreipė dėmesį į keletą vienas kitam prieštaraujančių pranešimų apie generolo Aleksandro Dvornikovo, dabartinio Pietų karinės apygardos vado, atsakingo ir už Rusijos karinę kampaniją Ukrainoje, pakeitimą.

Remiantis vienu šaltiniu, Pietų karinės apygardos vadu greitai bus paskirtas generolas Sergejus Surovikinas, kuris šiuo metu vadovauja Rusijos oro ir kosminėms pajėgoms.

 

Tačiau birželio 19 d. „Conflict Intelligence Team“ (ICT) pranešė, kad vietoje A. Dvornikovo V. Putinas Rusijos karinės kampanijos Ukrainoje vadovu paskyrė Genadijų Židko – Gynybos viceministrą ir Vyriausiosios RF armijos karinės ir politinės valdybos viršininką.

„Jeigu tokia radikali kadrinė rotacija Rusijos ginkluotosiose pajėgose pasitvirtins, tai nebus veiksmai, kurių armija imasi beveik iškovojusi svarbiausią pergalę, – reziumuoja Karo tyrimų instituto ekspertai. – Jie byloja apie tebesitęsiančią krizę, kalbant apie Rusijos karo Ukrainoje eigą.“

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(8)
(0)
(8)

Komentarai ()