Graikijoje sudužo Ukrainos lėktuvas su 11 tonų ginklų: nufilmavo tragediją – milžiniškas ugnies kamuolys (Video)  ()

Lėktuvas, priklausęs ukrainiečių kompanijai, skrido iš Serbijos į Bangladešą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Graikijos šiaurėje nukritęs krovininis lėktuvas į Bangladešą gabeno 11 tonų ginklų, įskaitant sausumos minas, pranešė pareigūnai.

Lėktuvas skrido iš Serbijos į Bangladešą, kai vėlai šeštadienį sudužo netoli Kavalos miesto ir žuvo visi aštuoni juo skridę žmonės.

Pranešama, kad netrukus po pakilimo pilotas paprašė avarinio nusileidimo Kavalos oro uoste dėl variklio gedimo, bet negalėjo pasiekti kilimo ir tūpimo tako. Lėktuvas sudužo maždaug 40 kilometrų į vakarus nuo oro uosto.

Liudininkų vaizdo įraše buvo matyti, kaip lėktuvas užsiliepsnojo ir jam sudužus kilo didžiulis ugnies kamuolys. Krentantį lėktuvą vietos gyventojai pastebėjo apie 22:45 val. vietos laiku (19.45 GMT). Žmonės, gyvenantys dviejų kilometrų atstumu nuo vietos, kur nukrito „Antonov An-12“, buvo įspėjami likti patalpose.

Sekmadienio rytą dėl atsargumo nuolaužų vietai apžiūrėti buvo pasitelkti bepiločiai orlaiviai.

 

Valstybinė televizija pranešė, kad kariuomenė, sprogmenų ekspertai ir Graikijos atominės energijos komisijos darbuotojai nesiartins prie vietos, kol ji nebus pripažinta saugia.

Serbijos gynybos ministras Nebojša Stefanovičius sakė, kad „Antonov An-12“ į Bangladešą gabeno beveik 11 tonų serbų gamybos ginklų.

 

Atsargumo sumetimais dėl stipraus kvapo, sklindančio iš nelaimės vietos, koordinacinis komitetas, sudarytas iš savivaldybės, policijos ir priešgaisrinės tarnybos pareigūnų, liepė dviejų arčiausiai avarijos vietos esančių vietovių gyventojams visą naktį uždaryti langus ir nepalikti savo namų ir idėvėti kaukes. Pareigūnai teigia nežinantys, ar lėktuve buvo pavojingų cheminių medžiagų.

Jis turėjo nusileisti tarpiniuose sustojimuose Jordanijoje, Saudo Arabijoje ir Indijoje.

Lėktuvą valdė Ukrainos krovinių bendrovė „Meridian“, nors kol kas nėra jokių sąsajų su karu Ukrainoje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(6)
(13)
(-7)

Komentarai ()