[Žinios trumpai] Skaudus smūgis iš Ukrainos saugumo tarnybos - Rusija greitai neteks didžiųjų transporto lėktuvų  ()

Rusija yra kaustoma sankcijų. Nors atsilikusi valstybė pavogė šimtus vakarietiškų lėktuvų, detalių jiems jau nebegaus. Su ukrainietiškais „Antonov“ situacija bus ne ką geresnė.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusija pavogė nemažai komercinių lėktuvų - leido nuomojamus lėktuvus registruoti Rusijoje. Tačiau „Airbus“, „Boeing“ ir kitos Vakarų kompanijos Rusijai nebetiekia nei priežiūros paslaugų, nei detalių. Taigi, anksčiau ar vėliau ta flotilė įsitaisys ant žemės ilgesniam laikui. Rusija skelbia, kad pati gamins daugiau lėktuvų, bet tai daryti be vakarietiškų technologijų yra labai sunku. Ar, tiksliau, neįmanoma.

Rusija naudoja ir nemažai „Antonov“. Daugiausia tai - dideli transportiniai laineriai. Pavyzdžiui, rusų karinės pajėgos naudoja „An-124“ sunkiosios ginkluotės transportavimui. Bet Ukraina irgi nebetieks jiems dalių.

Rusijai tai, aišku, netinka. Ukrainos saugumo tarnyba neseniai išsiaiškino, kad viena Artimųjų Rytų kompanija, kuri iš pirmo žvilgsnio net nėra susijusi su Rusija, organizavo didžiųjų Rusijos transporterių aptarnavimą. Aišku, tai buvo tik priedanga ir Ukraina greitai pašalino priežiūros sertifikatus, kad ta kompanija veikti nebegalėtų.

 

„Tai stipriai paveiks okupantų logistiką, nes jie invazijos į Ukrainą metu naudojo daugiau nei dešimt „An-124“ karių ir sunkiųjų šarvuotų mašinų transportavimui“, teigiama pranešime.

(113)
(2)
(111)

Komentarai ()