[Žinios trumpai] Aklas ir invalido vežimėlyje sėdintis rusas gali būti apkaltintas karinės tarnybos vengimu  ()

Įprastai rusų kariai neįgaliais tampa tarnaudami, bet 28-erių Sergejus Sitdikovas nemato nuo gimimo.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Komsomolskaja Pravda“ rašo, kad Tatarstano Respublikos gyventojas Sitdikovas gavo šaukimą į kariuomenę ir buvo tuo didžiai nustebintas. „Dokumentai kariniam komisariatui ir šaukimų biurui buvo perduoti dar tada, kai gyvenau vaikų namuose“, stebėjosi Sitdikovas.

Šaukime nurodoma, kad Sitdikovas turi atlikti medicininę patikrą, po kurios jam bus nurodytas laikas, kada jis turi prisistatyti nurodytame biure. Sitdikovas nusprendė to nedaryti, nes ne tik nuo gimimo yra aklas, bet dar ir sėdi neįgaliojo vežimėlyje. Todėl pasak jo, dabar jis galėtų būti apkaltintas tarnybos vengimu.

Sitdikovas bandė išsiaiškinti, kas nutiko - pasirodo, jo neįgalumą įrodantys dokumentai tiesiog dingo. Tikriausiai, buvo išmesti. Daug jaunų rusų iš tikrųjų vengia tarnybos ir netikras neįgalumas ar kokios nors suvaidintos sveikatos problemos yra vienas iš būdų tai padaryti.

Ukrainos žvalgyba skelbia, kad dėl didelių karinių nuostolių Rusija sutrumpino rezervistų apmokymų laiką iki keturių dienų. Per šį laiką rezervistai turi atnaujinti įgūdžius, o tada gali būti siunčiami į Ukrainą.

 

Tiesa, Rusijos ambasadorius Jungtinėje Karalystėje anksčiau teigė, kad Rusija į Ukrainą nesiunčia papildomų karių - jo teigimu, operacijai pakaks ten jau esančių pajėgų. Karo pradžioje Rusija paskelbė, kad netyčia į Ukrainą išsiuntė šauktinių, bet juos iš ten susigrąžins. Šauktinių tikriausiai buvo ir nuskandintame raketiniame kreiseryje „Moskva“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(9)
(0)
(9)

Komentarai ()