[Žinios trumpai] MI6 žvalgybos šaltiniai: Putinas gali būti miręs, bet Kremlius darys viską, kad pasaulis to nesužinotų  ()

Aukščiausi pareigūnai, anot žurnalistų, baiminasi, kad V. Putino mirtis gali išprovokuoti perversmą ir paskatinti Rusijos ginkluotųjų pajėgų išvedimą iš Ukrainos teritorijos.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-05-30 [Žinios trumpai] MI6 žvalgybos šaltiniai: Putinas gali būti miręs, bet Kremlius darys viską, kad pasaulis to nesužinotų  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas galėjo mirti, o Kremlius, slėpdamas informaciją nuo visuomenės, viešai naudoja antrininkus. Apie tai rašo britų bulvarinis leidinys „Daily Star“, remdamasis savo šaltiniais MI6 žvalgybos departamente.

Žurnalistai pastebi, kad pastaruoju metu Vakarų žiniasklaidoje vis dažniau pasirodo informacija, kad Vladimiras Putinas nepagydomai serga.

Anot viešai neatskleistos informacijos, aukščiausi Kremliaus pareigūnai Rusijos Federacijos prezidento mirties atveju ištisus mėnesius nutylėtų šią informaciją ir viešumoje naudotų Rusijos vadovo antrininkus, siekdami išlikti valdžioje tol, kol bus įmanoma. Žvalgybos pareigūnai neatmeta, kad informacijos apie Vladimiro Putino žūtį paskelbimas gali lemti perversmą šalies viduje ir Rusijos kariškių nenorą tęsti plataus masto karą Ukrainoje.

„Yra tikimybė, kad jis jau miręs. Neįmanoma tiksliai žinoti. V. Putinas naudojo antrininkus praeityje, kai turėjo sveikatos problemų, o Kremlius galėjo tai padaryti ir dabar... Aukščiausių pareigūnų tikroji baimė ta, jog kai tik bus paskelbta apie jo mirtį, Kremliuje gali įvykti perversmas, ir Rusijos generolai norės išvesti kariuomenę iš Ukrainos“, – žurnalistams komentuoja britų žvalgybos pareigūnai.

Pašnekovai įsitikinę, kad oficialus V. Putino mirties patvirtinimas nemažai aukščiausių pareigūnų pavers „bejėgiais ir pažeidžiamais“, todėl jie yra suinteresuoti, kad Rusijos prezidentas visada pasirodytų viešumoje.

 

Britų leidinys „The Mirror“ savo ruožtu teigia, kad Rusijos lyderiui buvo diagnozuota sunki onkologinės ligos forma. Žurnalistų FSB pašnekovai teigia, kad patvirtinę diagnozę, gydytojai išsakė prognozę – Vladimirui Putinui liko gyventi ne daugiau kaip 2–3 metai.

Pasak Rusijos saugumo pareigūno, Rusijos Federacijos prezidentą pastaruoju metu kamuoja stiprūs galvos skausmai, jam gali nevaldomai drebėti rankos. Prieš kreipdamasis į žmones ar kalbėdamas per televiziją, šaltinių teigimu, Vladimiras Putinas ruošia sau kalbą, kurios tekstas parašytas didelėmis raidėmis.

 

„Raidės tokios didelės, kad kiekviename puslapyje telpa tik pora sakinių. Jo regėjimas labai suprastėjo (ligos fone – red.)“, – komentare britų žurnalistams pridūrė FSB viešai neatskleistas informatorius.

Ukrainos karinės žvalgybos vadovas Kirilas Budanovas anksčiau pranešė apie sunkią Rusijos prezidento Vladimiro Putino ligą. Pasak GUR SM vadovo, Rusijos lyderiui buvo diagnozuotas vėžys, dėl kurio Rusijoje prasidėjo dabartinės valdžios nuvertimo procesas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(28)
(4)
(24)

Komentarai ()

Susijusios žymos: