[Žinios trumpai] Rusų kilmės JAV istorikas: NATO pradės karą prieš Rusiją, tai neišvengiama (video)  ()

Felštinskis prognozuoja Rusijos agresiją Moldovoje bei NATO karą prieš Rusiją – diktatorius Putinas savo agresyviais veiksmais nepalieka Aljansui kitos išeities


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Duodamas interviu Alesya Batsman, savo nuomonę išsakė rusų kilmės amerikiečių istorikas Jurijus Felštinskis.

„Matau gana sparčią įvykių raidą, kuri turėtų lemti, kad NATO į šį karą stos kaip NATO, o ne kaip atskiros valstybės, padedančios Ukrainai ginklais ir  pinigais“, – sakė jis.

Anot jo, „būsimą NATO sprendimą stoti į karą lems būtent V. Putino veiksmai. Ne todėl, kad NATO nori stoti į šį karą, ne. NATO nori, kad šis karas jokiu būdu neišplistų už Ukrainos sienų", – aiškino istorikas.

Istorikas prognozuoja, kad V. Putinas gali pradėti karą prieš Moldovą, dar nepasibaigus karo agresijai Ukrainoje.

„Manau, kad Putinas pradės karo veiksmus prieš Moldovą dar nebaigęs – jo požiūriu – „karinės operacijos“ Ukrainoje, nes Ukrainoje jis niekada nepabaigs. Jis neužkariaus Ukrainos, neturi jis tam jėgų", - sakė J. Felštinskis.

„Jis kariaus atkakliai ir žiauriai, bet nenugalės Ukrainos, o štai Moldovoje jis gali pradėti karą ir turi tam jėgų, ten, tiesą sakant, jo kariuomenė jau yra dislokuota Padniestrėje, Rusijos gyventojų yra ten ir pasai išduodami jau seniai, kad vėliau būtų galima išprovokuoti karinį konfliktą. Putinas gali pateikti ultimatumą dėl Rytų Europos valstybių, įstojusių į NATO po 1991 metų, pasitraukimo“, – mano Felštinskis.

 

Anksčiau JAV prezidentas ir NATO vadovybė ne kartą yra pareiškę, kad Aljansas neketina dalyvauti kare prieš Rusiją ir siųsti savo karių į Ukrainą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(23)
(11)
(12)

Komentarai ()

Susijusios žymos: