[Žinios trumpai] Čekija Ukrainai perdavė visą „Mi-24“ smogikų eskadrilę? Slapta ir galinga ginklų parama, Vokietija žada milijardą eurų  ()

Čekija Ukrainai jau skyrė paramos už 150 milijonų dolerių. Ir parama nesustos, kol Ukraina nepasieks pergalės.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Čekijos gynybos ministrė Jana Černochová paskelbė, kad tuoj Vyriausybei siūlys planą skirti papildomos paramos Ukrainai, kurios vertė būtų 26-30,5 milijonai dolerių. Ministrė teigia, kad siunčiamos ginkluotės sąrašo neskelbs ir net nepatvirtins JAV skelbtos informacijos, kad Čekija Ukrainai perdavė tankų ir sraigtasparnių. Kai kurie pranešimai teigia, kad Ukrainai perduota visa „Mi-24“ atakos sraigtasparnių eskadrilė. Ukrainoje pastebėtos ir raketų sistemos RM-70.

„Visas sąrašas bus paskelbtas po karo, bet dabar tikrai nenoriu suteikti informacijos Putinui“, teigia Černochová.

„Mi-24“ sraigtasparniai Ukrainai išties praverstų. Atakos sraigtasparniai efektyviai naikina šarvuotą techniką ir pėstininkus. Jie negali būti naudojami ten, kur priešlėktuvinė apsauga yra labai stipri, bet ukrainiečiai ne kartą įrodė, kad yra vieni geriausių karinių sraigtasparnių pilotų pasaulyje.

 

Tuo tarpu Vokietijos ambasadorė Ukrainoje Anka Feldhusen teigia, kad svarstoma Ukrainai skirti 1 milijardą eurų finansinės paramos. Šie pinigai būtų skirti ne kaip paskola, o kaip parama. 

(50)
(0)
(50)

Komentarai ()