B. Johnsonas: Donbase padėtis tokia, kad Ukrainai skubiai reikia MLRS. Derybos? Kas derasi su krokodilu?  ()

Rusijos Federacija daro lėtą, bet apčiuopiamą pažangą Donbase.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai interviu televizijai „Bloomberg“ pareiškė Didžiosios Britanijos ministras pirmininkas Borisas Johnsonas.

Pasak jo, Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas nusprendė pasiekti bent šiek tiek sėkmės didelių nuostolių savo kariuomenėje kaina.

„Manau, kad labai, labai svarbu, kad mūsų neužliūliuotų neįtikėtinas ukrainiečių didvyriškumas, atstūmęs rusus nuo Kyjivo vartų. Bijau, kad Putinas, brangiai kainavęs sau ir Rusijos kariuomenei, ir toliau graužia žemę Donbase. Jis ir toliau daro laipsnišką, lėtą, bet, bijau, apčiuopiamą pažangą, todėl labai svarbu, kad ir toliau kariškai remtume ukrainiečius“, – sakė Johnsonas.

Jis paragino toliau teikti karinę paramą Ukrainai, įskaitant daugiau puolamų ginklų, tokius kaip daugybiniai raketų paleidimo įrenginiai, galintys pasiekti taikinius daug toliau.

„MLRS leis jiems apsiginti nuo šios labai žiaurios Rusijos artilerijos, todėl pasaulis turi sutelkti savo pastangas“, – sakė Johnsonas.

 

Kalbėdamas apie derybų su Rusijos prezidentu Vladimiru Putinu perspektyvas, Johnsonas palygino Kremliaus vadovą su krokodilu.

„Kaip galima derėtis su krokodilu, kai jis turi tavo koją nasruose? Šis vaikinas yra visiškai nepatikimas“, – sakė Johnsonas.

Anksčiau Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis sakė, kad dabartinis Rusijos įsibrovėlių puolimas Donbase gali padaryti šį regioną negyvenamą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(101)
(1)
(100)

Komentarai ()

Susijusios žymos: