[Žinios trumpai] Ekspertas įvardijo, kiek Rusija jau prarado savo modernių tankų Ukrainoje ir kodėl muziejinės senienos neduos naudos  ()

Tuo pat metu rusai pradėję naudoti pasenusią techniką, negalės jų tinkamai panaudoti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainoje dabar sunaikinta apie trečdalis visų šiuolaikinių Rusijos tankų, sakė Ukrainos vidaus reikalų ministro patarėjas Viktoras Andrusivas.

Atsakydamas į žurnalisto klausimą „24 kanalo“ eteryje, jis sakė, kad net jei Rusijos kariuomenė nuspręstų iš rezervinių atsargų paimti senus tankus, tokius kaip T-62 ar net T-34, šios mašinos gali neatlikti nustatytų užduočių.

Patarėjas abejoja, ar 60 metų senumo tankai gali „toli nuvažiuoti“, dėl variklio ir kitų komponentų kokybės nebuvimo po tokio ilgo rezerve. Jau nekalbant apie pasenusių ginklų kovines galimybes ir savybes.

„Prieš karą su Ukraina Rusija savo arsenale turėjo apie 3000 modernių tankų, o dabar daugiau nei 30% jų jau sunaikinome per tris karo mėnesius. Na, o po šešių mėnesių mes sutriuškinsime dar daugiau", - sakė vidaus reikalų ministro patarėjas.

Jo teigimu, dabartiniai Rusijos armijos veiksmai, bandant sustiprinti dalinius senais tankais, „atrodo kaip agonija“ ir rodo, kad Rusijos šarvuotos technikos atsargos baigiasi.

 

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų generalinis štabas praneša, kad iki gegužės 29 d. Rusijos kariuomenė prarado 1338 tankus, o per pastarąsias kelias savaites šis skaičius kasdien išaugo maždaug 8 vienetais.

Kaip anksčiau rašėme, kad, anot Ukrainos generalinio štabo, Rusijos invazijos pajėgos bando kompensuoti įrangos nuostolius. Tuo tikslu jie sustiprina savo kovines grupes pasenusiais ginklais ir karine technika, ypač tankais T-62 ir pėstininkų kovos mašinomis BMP-1.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(57)
(1)
(56)

Komentarai ()