[Žinios trumpai] Karybos ekspertas atskleidžia svarbias Rusijos naudojamų tankų savybes  ()

Karybos ekspertas Olegas Ždanovas teigia, kad kai kurie rusų tankai „prisimena Chruščiovą“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ždanovas teigia, kad kai kuriose fronto vietose, pavyzdžiui, prie Severodonecko, rusai technikos vienetų skaičiumi net 20 kartų pranoksta ukrainiečius. „Tie 20 tankų vienu metu nepuola į ataką - jie puola bangomis ir jų pranašumas yra 4:1 ar 5:1. Tokį pranašumą jie susikuria prieš mūsų pozicijas“, pasakojo Ždanovas.

Tai - labai sudėtinga situacija ukrainiečiams. Rusai tiesiog turi daugiau ginklų ir žmonių. Tiesa, jų tankai nėra labai geri ir modernūs.

„Iš saugyklų jie netraukė T-80. Tai buvo moderniausias sovietų tankas, bet jis yra kaprizingas. Jis naudoja sraigtasparnio variklį, degina aviacinius degalus - jo eksploatacija yra brangi. Todėl jie nėrė gilyn į praeitį ir ištraukė T-62, kurie naudoja paprastus traktorinius variklius“, teigia Ždanovas. Pasak karybos eksperto, ir tokia sena technika leidžia rusams susikurti kiekybinį pranašumą prieš ukrainiečius. „Tie T-62 tankai turėtų prisiminti Chruščiovą“, teigia Ždanovas.

„T-62 iš tikrųjų naudojo panašią bazę kaip T-34 [Antrojo pasaulinio karo laikų tankas] - dideli ratai laiko ratus. Jame nėra automatinio užtaisymo sistemos - šią užduotį atlieka įgula rankomis. Tai yra 20 amžiaus vidurio tankas, bet jie jų turi daug“, teigia Ždanovas.

 

Rusai nori nugalėti Ukrainą kiekybiniais parametrais. Rusija niekada netaupė savo karių gyvybių - tegul pirmieji sugers ukrainiečių kulkas, o antroji banga jau puls susilpnintą priešą. T-62 net neturi reakcinių šarvų - kaip teigia Ždanovas, juos bus galima sėkmingai daužyti ir RPG-7, o modernios NLAW ir „Javelin“ raketos apskritai yra net per geros tokiems šarvams naikinti.

(51)
(1)
(50)

Komentarai ()