[Žinios trumpai] Zelenskis pirmą kartą nuo Rusijos invazijos pradžios lankosi Ukrainos rytuose – rusai padarė „sveikinimą“ (Foto, Video)  ()

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis pirmą kartą nuo Rusijos invazijos pradžios lankėsi karo apimtuose šalies rytuose, aplankydamas Charkivo sritį, iš kurios Maskva pastarosiomis savaitėmis traukėsi.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-05-29 [Žinios trumpai] Zelenskis pirmą kartą nuo Rusijos invazijos pradžios lankosi Ukrainos rytuose – rusai padarė „sveikinimą“ (Foto, Video)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Zelenskio biuras „Telegram“ paskelbė vaizdo įrašą, kuriame jis dėvi neperšaunamą liemenę ir jam rodomi smarkiai apgriauti pastatai Charkive ir jo apylinkėse.

„Charkive ir regione buvo sugriauti 2 229 pastatai. Atstatysime ir sugrąžinsime gyvybę Charkive ir visuose kituose miestuose bei kaimuose, kur atėjo blogis“, – rašoma pranešime.

Ukrainos lyderis nuo pat karo pradžios nebuvo išvykęs iš Kijevo regiono nuo tada, kai Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas vasario 24 d. pradėjo plataus masto puolimą.

Jis taip pat susitiko su vietos pareigūnais – Charkivo srities gubernatoriumi ir miesto meru – aptarti regiono atkūrimo programas.

„Tai yra galimybė tokiems rajonams turėti naują veidą“, – sakė Zelenskis.

Sekmadienį, gegužės 29 d., Rusijos kariai apšaudė vieną iš Charkivo rajonų, kai sužinojo apie Ukrainos prezidento Volodymyro Zelenskio atvykimą į miestą.

 

Užpuolikai apšaudė Žukovskio kaimo rajoną ir šiaurinę Charkivo dalį. Apšaudimo metu buvo apgadinti namami, automobiliai, parduotuvės ir garažai.

Charkivo meras Igoris Terekhovas patvirtino, kad miestas buvo apšaudytas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(17)
(0)
(17)

Komentarai ()

Susijusios žymos: