[Žinios trumpai] Rusija skubiai ruošiasi galingiems smūgiams iš HIMARS ir M270: ukrainiečiai skelbia, kas vyksta okupantų užnugaryje  ()

Atrodo, kad M142 HIMARS ir M270 MLRS raketinės sistemos anksčiau ar vėliau atsidurs ukrainiečių rankose. ATACMS raketos lėks 300 km atstumu ir tai gali sukelti milžiniškų nuostolių rusams, nes užnugaryje esantys kariai ir bazės nebebus saugūs.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-05-30 [Žinios trumpai] Rusija skubiai ruošiasi galingiems smūgiams iš HIMARS ir M270: ukrainiečiai skelbia, kas vyksta okupantų užnugaryje  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusai tai supranta. MLRS ir HIMARS kelionė į Ukrainą yra plačiai nušviesta žiniasklaidoje - net nereikia ypatingų žvalgybinių pajėgumų, kad rusai žinotų, jog šios salvinės ugnies sistemos bus Ukrainoje.  Taigi, jie tam ruošiasi.

Rusijos 27-oji atskiroji motorizuotoji šaulių brigada savo vadavietę patraukė toliau nuo kontaktinės linijos. Ji buvo vos 3 km atstumu nuo Ukrainos sienos, bet dabar perkelta gilyn į Belgorodo regioną. Tiesa, dabar vadavietė yra 22 km atstumu nuo sienos - priklausomai nuo to, kur Ukrainai pavyks nuvykti su HIMARS ar MLRS, ši vadavietė vis dar bus pasiekiama.

HIMARS ir MLRS pajėgumai labai priklauso nuo naudojamų raketų. Jau kuriamos raketos, kurios galės lėkti ir visą tūkstantį kilometrų - jų Ukraina negaus. ATACMS raketos galėtų būti tiekiamos Ukrainai - tas 300 km nuotolis leistų ukrainiečiams naikinti taikinius ten, kur rusai juos laikė saugiais. Pavyzdžiui, karinės technikos bazes ar tiekimo kelius. Aišku, atskiras dėmesys bus skiriamas ir vadavietėms. Rusai tai žino, todėl turės koreguoti savo infrastruktūrą.

 

Tiesa, nors MLRS ir HIMARS siuntimas Ukrainai atrodo tik laiko klausimas, sąjungininkai gali reikalauti, kad raketos nebūtų naudojamos Rusijos teritorijoje. Tai - galingos ginkluotės sistemos ir jų atsiradimas Ukrainos rankose gali sukelti neprognozuojamą Rusijos reakciją. Ypač jei bus atakuojami Rusijos Federacijoje esantys taikiniai.

(103)
(6)
(97)

Komentarai ()