[Žinios trumpai] Okupantai paniškai bijo Ukrainos partizanų: bando užmaskuoti senukų T-62 gabenimą į frontą  ()

Rusija iš saugyklų ištraukė labai senus T-62 tankus. Jie iš Krymo traukiniais išvyko į laikinai okupuotą Chersoną, kur tikriausiai bus vykdomi tankistų mokymai. Iš saugojimo vietų ištraukti bent 45 T-62 tankai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukraina teigia, kad rusai nusprendė sukurti „Melitopolio geležinkelį“, kurio tikslas - „saugus krovinių gabenimas iš Krymo“. Ukraina teigia, kad spėjo iš šių teritorijų pašalinti savo traukinius, todėl Rusija bent jau negavo šių trofėjų.

Ukraina praneša, kad Rusijai sunkiai sekasi naudotis geležinkeliais okupuotose Ukrainos žemėse. To priežastis - darbuotojų trūkumas ir vietiniai partizanai. Rusijai sunkiai sekasi reguliuoti ešelonų eismą, planuoti logistiką. Ypač dėl to, kad dalis tų reisų yra slapti - jais keliauja tankai ir juos reikia saugoti nuo vietinių partizanų.

Iš Krymo vykęs Rusijos šarvuotas traukinys jau sulaukė partizanų dėmesio - dar šio mėnesio viduryje po juo nugriaudėjo sprogimas, po kurio teko taisyti ir geležinkelį. T-62 tankus ant geležinkelio platformų irgi užfiksavo civiliai - tokie kroviniai domina vietinius partizanus.

 

T-62 tankai yra tokie seni, kad tankistus reikės apmokyti jais naudotis. Paskutiniai buvo pagaminti 1975 metais. Jie neturi automatinių užtaisymo sistemų ar reakcinių šarvų. Tačiau Rusija jų turi daug ir jie bandys ukrainiečius įveikti ne kokybe, o kiekybe.

(38)
(1)
(37)

Komentarai ()