Žinios iš pragaro: kaip vyksta mūšiai Donbase, kaip elgiasi rusai, kokia tikroji situacija su ginklais (Video)  ()

Kariai papasakojo apie okupantų puolimus, gynybą ir sunaikintus priešus kartu su technika.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Intensyvios atakos, apšaudymai ir bandymai visais įmanomais būdais prasiveržti pro gynybą – su tuo susiduria Ukrainos gynėjai priešakinėse linijose Luhansko ir Donecko srityse. Sičeslavo 25-osios oro desantininkų brigados kariai pasakojo, kaip vyksta mūšiai Donbase.

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų generalinio štabo spaudos centras oficialiame „Facebook“ puslapyje paskelbė karių pasakojimą.

„Mano kryptimi buvo du šturmai, bandyta prasibrauti pro mus, bet nesėkmingai. Sudegė tankas, šarvuota žvalgybos mašina. Priešo pėstininkų kovos mašinos dirbo tiksliai, bet vieną tanką sugebėjome sunaikinti“, – pasakojo vienas iš kovotojų.

To paties kario teigimu, visas 25-osios brigados personalas yra motyvuotas. Kiekvienas supranta, prieš ką ir už ką kovoja. „Ir svarbiausia, kad turime su kuo kovoti – užtenka iš užsienio gautų ginklų. Javelin, NLAW, Matador – visko užtenka“, – tęsė karys.

Kitas jaunas kareivis pasakojo apie 25-osios brigados vykdytą operaciją: „Nuvažiavome į jų užnugarį, į Novobachmutovkos stotį. Kacapai net nesitikėjo, kad mes šturmuosime iš ten, todėl jie tiesiog gėrė kavą ir rūkė cigaretes. Viskas sekėsi gerai: jau pasiekėme 5 aukštą, tada pasiekėme transporto priemones, tarp kurių buvo ir tankas... Praėjus 30 minučių po to, kai patekome į stotį, geležinkelį pradėjo atakuoti „Gradais“, minosvaidžiais – buvome atakuojami viskuo, ką jie turėjo“.

 

Jis taip pat sakė, kad per mūšį buvo sužeistas. Likviduodamas priešo tanką, karys metė dvi granatas: vieną pernelyg susijaudinęs metė virš technikos, o antrąją – tiesiai į liuką. Okupantai įlipo į vidų, tačiau nespėjo uždaryti liuko. Ukrainos karys turėjo veikti greitai, nes tuo metu du tankai jau judėjo 25-osios brigados karių link.

 

Dalinys pradėjo trauktis ir pateko į pasalą. Rašistai (rusų fašistai) pasislėpė tranšėjoje prie tvoros ir šovė vaizdo įraše kalbančiam kovotojui į nugarą. Karys krito ir prisiminė, kad turi atsarginę granatą. Kareivis planavo ją pakišti po savimi ir susprogdinti, jei okupantai eitų jo pribaigti. Tačiau priešai ir toliau sėdėjo apkasuose, todėl drąsus kovotojas metė granatą į jų pusę. Po kelių akimirkų 25-osios brigados karys išgirdo, kad priešas radijo ryšiu pranešė apie sužeistuosius.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(57)
(1)
(56)

Komentarai ()

Susijusios žymos: