[Žinios trumpai] Žinia, sukėlusi audrą – Joe Bidenas prisipažino sergantis vėžiu? Baltieji rūmai skelbia oficialų pareiškimą  (1)

JAV prezidentas Joe Bidenas padarė šokiruojantį pareiškimą, kad jis serga vėžiu, sukeldamas šoko bangas visoje šalyje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Sakydamas kalbą apie globalinį atšilimą, kurioje jis kalbėjo apie šalutinį naftos perdirbimo gamyklų išmetamų teršalų poveikį netoli Somerseto, Masačusetso valstijoje, Bidenas pasakė: „Štai kodėl aš ir tiek daug kitų žmonių, su kuriais užaugau, sergame vėžiu ir kodėl Delaveras ilgiausiai turėjo didžiausią vėžio sergamumo procentą šalyje“.

Vaizdo įrašą socialiniame tinkle „Twitter“ paskelbė Respublikonų nacionalinio komiteto valdoma „RNC Research“ paskyra.

Ši pastaba sukėlė audrą socialinėje žiniasklaidoje, kai tik jo pareiškimo vaizdo įrašas išplito. Daugeliui kilo klausimas, ar prezidentas kalba tiesą, ar tai buvo vienas iš jo liūdnai pagarsėjusių keistų pasisakymų.

Spėlionėms dar nespėjus įsiplieskti, Baltieji rūmai pateikė paaiškinimą, kuriame teigiama, kad 79 metų lyderis turėjo omenyje odos vėžio gydymą, kurį jis patyrė prieš pradėdamas eiti pareigas praėjusių metų sausį.

Baltųjų rūmų atstovas spaudai Andrew Batesas per „Twitter“ paskelbė „Washington Post“ apžvalgininko Glenno Kesslerio pranešimą, kuriame pažymėjo, kad Bidenui prieš pradėdant eiti pareigas buvo pašalintas „ne melanomos tipo odos vėžys“.

 

Jis netgi kritikavo „RNC Research“, kad jis ištraukė Bideno kalbos pastabas iš konteksto, kad pateiktų taip, tarsi Bidenas būtų nuslėpęs faktą, kad serga vėžiu.

Anot „New York Post“, Bideno gydytojas daktaras Kevinas O'Connoras praėjusiais metais paskelbė sveikatos ataskaitą, kurioje nenurodyta, kad prezidentas serga jokiu vėžiu.

Ataskaitoje minimas Bideno odos vėžys buvo nulemtas saulės, o ne naftos pramonės naudojamų cheminių medžiagų poveikio.

„Nustatyta, kad prezidentas Bidenas jaunystėje daug laiko praleido saulėje“, – apie savo pacientą, buvusį baseino gelbėtoją, rašė O'Connoras, praneša JAV įsikūrusi naujienų agentūra.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(12)
(6)
(6)

Komentarai (1)