[Žinios trumpai] Buvęs Rusijos ministras pirmininkas: „Jelcinas suprato, kad Putino pasirinkimas jo įpėdiniu buvo katastrofiška klaida“  (2)

Michailas Kasjanovas papasakojo Dmitrijui Gordonui apie Boriso Jelcino klaidą pasirinkus Vladimirą Putiną savo įpėdiniu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Jelcinas 2004 m. suprato, kad V. Putino pasirinkimas jo įpėdiniu buvo pasaulinė klaida“, – sakė buvęs Rusijos Federacijos ministras pirmininkas Michailas Kasjanovas, nuo 2005 m. esantis opozicijoje dabartinėje Kremliaus vyriausybėje. Apie tai Rusijos opozicijos lyderis kalbėjo pokalbyje su Dmitrijumi Gordonu, kurio fragmentas Ukrainos laidų vedėjo „Telegram“ kanale buvo paskelbtas liepos 19 d.

M. Kasjanovas prisiminė, kad ligoninėje aplankė pirmąjį Rusijos prezidentą, kai šis gulėjo lūžusiu šlaunikauliu. M. Kasjanovo teigimu, Borisas Jelcinas suprato, kokią „pasaulinę klaidą“ padarė, paversdamas Vladimirą Putiną savo įpėdiniu. Anot opozicionieriaus, galutinis prezidento supratimas atėjo po teroristinio išpuolio Beslane 2004 metų rugsėjį ir nesėkmingos valdžios reakcijos, kai Vladimiras Putinas Valstybės Dūmoje uždraudė dešimtis partijų, palikdamas tik 6 iš 44, sunaikindamas viską, ką sukūrė pats Borisas Jelcinas. Anot M. Kasjanovo, B. Jelcinas buvo įsitikinęs, kad jų nuolat klausomasi, todėl draugui po vieno pokalbio patarė išmesti mobilųjį telefoną.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(45)
(2)
(43)

Komentarai (2)