[Žinios trumpai] „Rusija panikuoja, tai kas vyksta, labai gąsdina kariuomenę“ - Podoliakas apie tai, kaip pasikeitė karo vaizdas per pastarąsias savaites  ()

Michailas Podoliakas pažymėjo, kad HIMARS smarkiai keičia karo eigą, išmušdami žemę iš po okupantų kojų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos prezidento patarėjas Michailas Podoliakas sakė, kad HIMARS rusų įsibrovėliams leido suprasti vieną paprastą dalyką: okupacinis gyvenimas jiems nėra malonus ir niekada toks nebus.

„Jie nuolat turės didelių problemų ir patirs didžiulius nuostolius“, – „FreeDOM“ maratono eteryje sakė Ukrainos politikas. Pasak Podoliako, amerikiečių salvinės sistemos išsprendžia paprastą užduotį – užtikrina efektyvų tolimojo artilerijos pozicinio karo vykdymą. Galų gale viskas priklauso nuo šūvių skaičiaus.

Kai HIMARS smogė priešo amunicijos saugojimo centrams ir sutrikdė amunicijos tiekimą į Rusijos kariuomenės artilerijos sistemas, padėtis rusams labai pablogėjo. „Pirma, tai leido mūsų kariams susikurti kur kas patogesnes sąlygas būti priešakyje. Antra, tai gerokai išgąsdino Rusijos Federaciją dėl tolesnio karo“, – aiškino Zelenskio patarėjas.

 

„Ką jie galvojo? Kad tiesiog „išlygins“ mus maksimaliu artilerijos sviedinių skaičiumi per dieną ir atitinkamai demoralizuos mūsų fronto liniją. Ir palaipsniui, žingsnis po žingsnio, išstums mus iš mūsų teritorijos. Bet kuo daugiau HIMARS, tuo didesnė žala bus padaryta Rusijos logistikos centrams ir tuo greičiau jie supras, kad jų gyvenimas šlykščiame standarte, kuriame jie kariavo, bus sutrikdytas“, – reziumavo Podoliakas.

(40)
(0)
(40)

Komentarai ()

Susijusios žymos: