[Žinios trumpai] Baltarusija ruošiasi kažkam rimtam: užsisakė 1000 lavonmaišių  (2)

Žurnalistai paskelbė dokumentus, kuriuose rašoma apie Baltarusijos gynybos ministerijos tyrimus dėl kainų pasiūlymų įsigyti 1 000 „maišų žuvusiųjų kūnams gabenti“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie tai praneša Baltarusijos leidinys „Flagstock“.

Rašoma, kad užklausas pateikti dokumentus gavo mažiausiai dvi laidojimo paslaugas teikiančios įmonės – valstybinė įmonė „BelSudExpertSure“ ir UAB „Fister“.

UAB „Fister“ atstovai atsakė, kad jie sanitariniais lavonmaišiais neprekiauja. Savo ruožtu valstybinė organizacija „BelSudExpertSure“ gynybos ministerijos darbuotojams atsakė, kad per 10 dienų gali pagaminti 1 000 maišų žuvusiųjų kūnams. Priklausomai nuo maišo tipo – su rankenomis ar be jų – bendrovė yra pasirengusi įvykdyti užsakymą už 9 900 – 13 900 rublių (4000–5500 tūkstančių dolerių).

Žurnalistų cituojami šaltiniai nenurodė, iš kur gavo laiškus. Tačiau kiti dokumentai, kuriuos pateikė tas pats šaltinis, vėliau buvo patvirtinti.

Valstybinė įmonės „BelSudExpertSure“ rinkodaros skyriaus atstovai patvirtino, kad jie rašė atsakymą Baltarusijos gynybos ministerijai dėl prašymo pagaminti tūkstantį sanitarinių maišų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(13)
(7)
(6)

Komentarai (2)