[Žinios trumpai] Karo ekspertas: „Rusijos puolimas baigtas, Ukraina pradės deginti viską, ką galima sudeginti” (Video)  ()

Po 5 mėnesių karo Rusijos kariuomenė pagaliau prarado puolimo potencialą, tvirtina Romanas Svitanas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šiandien Rusijos ginkluotosios pajėgos nebegali atakuoti Ukrainoje. Jie ginasi. Apie tai, interviu laidai „Vozduch“, kalbėjo Ukrainos ginkluotųjų pajėgų rezervo pulkininkas, karo ekspertas Romanas Svitanas.

Jis pareiškė, kad dėl 5 mėnesius trukusių aktyvių karo veiksmų, Rusijos kariuomenė prarado puolimo potencialą. Rusijos Federacija perėjo prie gynybinės taktikos. Tai liudija tas faktas, kad joje neformuojamos bataliono taktinės grupės. Tai reiškia, kad keičiasi valdymo struktūra, reikia išspręsti naują uždavinį – išlaikyti užimtas teritorijas.

„Jie pereina prie gynybinių veiksmų. Bus labai sunku įveikti šią gynybą, jei jie apsibetonuos", - mano Svithanas.

Jis įsitikinęs, kad Ukrainos karinė vadovybė nepuls stačia galva šaudyti priešakinių įtvirtintų rusų pozicijų, nes tai grėstų  didžiuliais personalo nuostoliais, bus einama kitu keliu.

„Palauksime normalių ginklų, kuriuos mums ruošia mūsų partneriai iš Vakarų ir naujų technologijų pagalba bandysime įveikti šią gynybą. Pradėsime ne nuo priešakinės linijos, kaip senais sovietiniais laikais, o iš užnugario, naikinant ginklų amunicijos sandėlius“, – kalbėjo Svitanas.

 

Anot jo, Ukrainos ginkluotosios pajėgos planuoja sunaikinti rusų logistiką, esančią iki 300 km, kai tik iš Vakarų ateis atitinkamos raketos. Po to prasidės RF ginkluotųjų pajėgų okupacinio kontingento valymas.

„Priešakinėse pozicijose sudeginsime viską, ką tik įmanoma sudeginti“, – pareiškė karo ekspertas.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(170)
(3)
(167)

Komentarai ()

Susijusios žymos: