[Žinios trumpai] Arestovičius paviešino intriguojančią informaciją apie Stambulo susitarimą: „Putinas norėjo visai kitokio susitarimo, jo negavo, dabar atkeršijo“  ()

Rusija sužlugdė Stambulo susitarimus dėl Ukrainos uostų atblokavimo praėjus dienai po jų pasirašymo. Gali būti, kad tai tik vienkartinis veiksmas.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-07-25 [Žinios trumpai] Arestovičius paviešino intriguojančią informaciją apie Stambulo susitarimą: „Putinas norėjo visai kitokio susitarimo, jo negavo, dabar atkeršijo“  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tokią nuomonę „YouTube“ kanale „Feygin LIVE“ eteryje liepos 23 d. išreiškė Oleksijus Arestovičius.

„Jaučiu, kad tai tik primityvus kerštas. Jie bandė mums primesti vieną susitarimo variantą. Tai nepavyko. Mes sureagavome ir primetėme kai ką kita. Ir dėl to atkeršijo“, – pareiškė Arestovičius.

Ką Maskva bandė primesti Kyjivui, jis nenurodė. Tačiau, remiantis gandais, Rusijos valdžios institucijos norėjo į susitarimą įtraukti paliaubas Ukrainos pietuose, t. y. Kyjivo atsisakymą deokupuoti savo pietines teritorijas – Chersono ir Zaporižios sritis. Yra žinoma, kad tokio punkto galutiniame dokumente nebuvo.

Arestovičius mano, kad Odesos uosto apšaudymas yra vienkartinis veiksmas ir nėra „nuoseklaus pobūdžio“. Jis padarė tokią išvadą, nes Maskva pradėjo tvirtinti, jog ji su šiuo puolimu nesusijusi.

„Jei jie būtų turėję nuoseklių tikslų, jie būtų padarę nuoseklų pareiškimą. Jie būtų pasakę, kad Ukrainos pusė „pažeidžia“, „neteisingai traktuoja“, būtų kreipęsi į Jungtines Tautas. Tai būtų buvusi nuosekli politika. O pykštelėti ir sakyti, kad „tai ne mes“... Na, nevykusiai perdavė linkėjimus. Už tai, kad nepavyko su mumis susitvarkyti“, – sakė Arestovičius.

 

Jis sakė, kad toks elgesys labai atitinka Rusijos diktatoriaus Vladimiro Putino, gyvenančio „pagal paniatkes“, elgesį. Arestovičius yra įsitikinęs, kad Rusija ir toliau laikysis susitarimo. Daugiausia dėl to, kad prireikus Turkija nedvejodama panaudotų jėgą prieš Rusiją.

„Turkams Rusijos valdžia iš karto atsiskaitė, kad ji neturi nieko bendra su uosto apšaudymu. Veikiausiai grūdų tiekimas nebus sutrikdytas. Rusija per daug prarastų“, – teigė Arestovičius.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(43)
(1)
(42)

Komentarai ()

Susijusios žymos: