[Žinios trumpai] Tarp Rusijos ir Izraelio kilo labai rimtas konfliktas - Izraelio ministras pirmininkas perspėjo dėl rimtų tokio žingsnio pasekmių  (1)

Izraelio ministras pirmininkas Yairas Lapidas perspėjo Maskvą dėl rimtų tokio žingsnio pasekmių.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-07-25 [Žinios trumpai] Tarp Rusijos ir Izraelio kilo labai rimtas konfliktas - Izraelio ministras pirmininkas perspėjo dėl rimtų tokio žingsnio pasekmių  (1)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tarp Rusijos ir Izraelio kilo labai rimtas konfliktas. Priežastis: Rusijos teisingumo ministerijos sprendimas uždaryti „Sochnut“, Izraelio žydų agentūros atstovybę. 

Izraelio ministras pirmininkas Yairas Lapidas perspėjo Maskvą dėl rimtų tokio žingsnio pasekmių. Jis paskelbė pareiškimą savo oficialioje „Twitter“ paskyroje.

Lapidas sakė, kad jis dar derasi su Maskva dėl „Sochnut“ uždarymo. Matyt, problema dar neišspręsta.

„Agentūros atstovybės uždarymas bus labai rimtas įvykis, kuris paveiks mūsų šalių santykius“, – rašė Izraelio premjeras.

Rusijos teisingumo ministerija pateikė ieškinį dėl žydų organizacijos, padedančios Rusijos piliečiams repatriuoti į Izraelį, likvidavimo. Priežastis kol kas nežinoma.

Kremlius neigia gandus, kad uždarydami „Sochnut“, jie bando sustabdyti „protų nutekėjimą“ iš šalies. Yra žinoma, kad po Rusijos įsiveržimo į Ukrainą, prašymus repatriuoti į Izraelį pateikė rekordinis skaičius rusų – apie 30 tūkst. 5000 jau gavo leidimus išvykti.

 

Maskvos teismas „Sochnut“ bylą nagrinės liepos 28 d. Tačiau neabejotina, kad organizacijos likimą spręs Kremlius, nes Rusijos teismų sistema yra visiškai pavaldi aukščiausiai šalies vadovybei.

Ko Kremlius siekia, nėra iki galo aišku. Gali būti, kad Rusijos valdžia taip daro spaudimą Jeruzalei, siekdama tam tikrų nuolaidų. Norėdami tai padaryti, jie kelia pavojų santykiams su šalimi, kuri bandė palaikyti su jais draugiškus santykius net po Rusijos invazijos į Ukrainą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(41)
(4)
(37)

Komentarai (1)