[Žinios trumpai] Visiškas fiasko! Po valdžios patarimo pirkti auksą rusai prarado apie 2 milijardus rublių  (1)

Rusai puolė pirkti aukso 10 kartų daugiau nei įprastai ir apsiskaičiavo.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos piliečiai, Rusijos vyriausybės patarimu aktyviai pirkdami auksą, prarado apie 2 milijardus rublių (32,5 mln. eurų) arba net 56 % pradinių investicijų.

Dėl karinės invazijos į Ukrainą patyrusi Vakarų prekių sankcijas, Rusijos valdžia ėmė raginti rusus investuoti į auksą, kurio tonos susikaupė valstybinių bankų balansuose, rašo „The Moscow Times“. Siekdama paskatinti piliečius pirkti auksą, vyriausybė pritarė 20 % pridėtinės vertės mokesčio šiam tauriajam metalui panaikinimui.

Rusijos ministras pirmininkas Michailas Mišustinas tvirtino, kad investavimas į auksą gali tapti „gera alternatyva“ užsienio valiutos pirkimui, o finansų ministras Antonas Siluanovas investavimą į auksą pavadino „idealia alternatyva pirkti dolerius esant nestabiliai geopolitinei situacijai“.

Privatūs Rusijos investuotojai atsiliepė į valdžios patarimus ir supirko 10 kartų daugiau aukso nei įprastai. Pavyzdžiui, jei 2021 metais „Sberbank“ tarp savo klientų pardavė tik 0,9 tonos aukso luitų, tai per pirmuosius 7 šių metų mėnesius – jau 10,95 tonos.

 

Tuo pačiu metu Rusijos piliečių investicijos į minėtą taurųjį metalą negali būti vadinamos sėkmingomis, nes nuo kovo mėnesio aukso kaina sparčiai krenta: jei kovo 3 dieną „Sberbank“ auksą buvo galima parduoti už 7 264 rublius (118 eurų) už gramą, tai dabar didžiausias Rusijos bankas pasiruošęs jį priimti tik už 3201 rublį (52 eurai).

Taigi valdžios patarimais patikėjusių rusų nuostoliai siekia apie 2 mlrd. rublių, arba 56 % pradinių investicijų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(38)
(2)
(36)

Komentarai (1)