Mažai kam žinoma istorinė tiesa, šokiruojanti kiekvieną: košmariškas Nankingo išprievartavimas  ()

Šis siaubingas įvykis buvo žinomas kaip Nankingo žudynės arba Nankingo išžaginimas. Apskaičiuota, kad per Japonijos okupaciją Nankinge (Kinija) buvo išprievartauta apie 20 000 moterų, įskaitant vaikus ir pagyvenusius žmones.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Japonijos kareiviai sistemingai vykdė daugybę prievartavimų, jie ėjo nuo durų prie durų ieškodami merginų ir moterų, kurios vėliau buvo suimtos ir grupiškai išprievartautos. Dar blogiau – po to jos buvo nužudytos.

Šis incidentas prasidėjo nuo japonų, kurie įsiuto dėl Kinijos pasipriešinimo Kinijos-Japonijos karo metu, o kai 1937 m. gruodį žlugo Kinijos sostinė Nankingas, japonų kariuomenė iš karto išžudė tūkstančius jiems pasidavusių Kinijos karių. Tada japonai surinko apie 20 000 kinų jaunuolių ir sunkvežimiais nugabeno už miesto sienų, kur jie buvo išžudyti. Tada japonų kariuomenė apiplėšė Nankingo miestą ir išprievartavo daugumą miesto gyventojų.

Šešias savaites kasdienis kinų gyvenimas atrodė tarsi košmaras. Po miestą klajojo grupė girtų japonų kareivių, kurie plėšė, prievartavo ir žudė civilius, kaip ir kada norėjo. Gatvėje sustabdyti civiliai, neturintys asmenybę patvirtinančių dokumentų ar jokios nuosavybės, būdavo nedelsiant nužudomi.

 

Per tą laiką Japonijos imperatoriškoji armija nužudė nuo 40 000 iki 300 000 žmonių. Šis skaičius – bendras žuvusių civilių ir karių skaičius.

Tūkstančiai žudynių aukų kūnų buvo suversti į Jangdzės upę, o upės vanduo pasidarė raudonas dėl žudynių aukų palaikų. Apiplėšę Nankingo miestą japonai sudegino ir sunaikino trečdalį miesto teritorijos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(6)
(18)
(-12)

Komentarai ()