Rusai surado būdą, kaip gauti užsienio valiutą ir ištuštinti Suomijos bankomatus  ()

Nepaisant Vakarų sankcijų, Rusijos Federacijos piliečiai rado „spragą“ vykdyti valiutos operacijas.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-08-28 Rusai surado būdą, kaip gauti užsienio valiutą ir ištuštinti Suomijos bankomatus  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos Federacijos piliečiai atrado naują verslo kelionių kryptį. Dabar iniciatyvūs rusai keliauja į rytų Suomiją, kur kiniškomis „UnionPay“ kortelėmis gali išsigryninti eurus, rašo „Yle“.

„Bankomatai pradėjo labai greitai tuštėti, kai liepą atsidarė siena“, – skundėsi kompanijos „Nokas“ Suomijos skyriaus vadovas Risto Lepo.

„UnionPay“ išlieka vienintele didele tarptautine sistema Rusijoje, nes po 2022 m. vasario 24 d. Vakarų bendrovės „Visa“, „American Express“ ir „Mastercard“ paliko Rusijos rinką.

Bankomatų operatorius pastebėjo, kad vos tik rusams buvo leista kirsti sieną, vidutinė vienkartinių pinigų išėmimų suma kai kur padvigubėjo. Dabar darbuotojams tenka dažniau pildyti bankomatus, o tai sukelia tam tikrų nepatogumų. Pavyzdžiui, anksčiau Vaalimaa miestelio bankomatą tekdavo pildyti kartą per savaitę, dabar darbuotojai į miestelį turi važiuoti keturis kartus per savaitę.

 

Bendrovė teigia negalinti įvesti grynųjų pinigų išėmimo limito, nes nepatogumų atsiras ne tik rusams, bet ir pagrindinei klientų bazei, tai yra vietos gyventojams.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(10)
(34)
(-24)

Komentarai ()