[Žinios trumpai] Nukraujavusi Rusija rengia didžiules karo pratybas kartu su Kinija ir Indija – dalyvaus 6 kartus mažiau karių (Video)  (1)

Rusija ketvirtadienį pradėjo didelio masto bendras karines pratybas su Kinija, Indija ir keliomis kitomis šalimis, nors jose dalyvauja daug mažiau karių ir techninės įrangos nei ankstesniais metais.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Iš viso „Vostok-2022“ (Rytai-2022) karo žaidimuose dalyvaus 50 000 karių, palyginti su 300 000 karių, kurie dalyvavo tose pačiose pratybose prieš ketverius metus.

„Vostok-2022“ taip pat dalyvaus 140 karo lėktuvų ir 5 000 karinės technikos vienetų, o tai yra tik maža dalis iš 1 000 karinių orlaivių ir 36 000 įrangos vienetų, matytų 2018 m.

„Tai bus mažiausios strateginio lygio pratybos per daugelį metų, nes visas sausumos pajėgų potencialas dalyvauja operacijose Ukrainoje“, – „Reuters“ sakė Lenkijoje įsikūrusios karinių konsultacijų įmonės „Rochan“ direktorius Konradas Muzyka.

Muzyka apskaičiavo, kad iki 80 % Rusijos rytinės karinės apygardos personalo buvo dislokuota Ukrainoje, todėl, kad tikėtina, kad Rusijos kariuomenė šių metų karinėms pratyboms „Vostok“ skirs ne daugiau nei 15 000 karių.

Kartu su Kinija, Rusija ir Indija dalyvauja dar 11 šalių, įskaitant Laosą, Mongoliją, Nikaragvą, Alžyrą, Siriją ir daugybę buvusių Sovietų Sąjungos valstybių.

Remiantis Rusijos gynybos ministerijos duomenimis, „Vostok-2022“ dalyvauja desantininkai, aviacijos pajėgos, taip pat Federalinės saugumo tarnybos (FSB), Federalinės gvardijos tarnybos (FSO) bei Vidaus reikalų ir nepaprastųjų situacijų ministerijos kariai devyniuose mokomuosiuose šaudymuose šalies Tolimuosiuose Rytuose.

Indija į pratybas siunčia 75 narių būrį, įskaitant Gurkha karius ir karinio jūrų laivyno bei oro pajėgų atstovus, pranešė „Bloomberg“.

 

 

Pratybose dalyvauja Kinijos kariuomenės, oro ir jūrų pajėgos.

Rusijos gynybos ministerija teigia, kad abiejų šalių kariniai jūrų laivynai „padės sausumos kariams“ Japonijos jūros šiaurinės ir centrinės dalies pakrantės zonoje ir „gins jūrinius ryšius bei jūrų ekonominės veiklos sritis“.

Pasak Rusijos gynybos ministerijos, karo žaidynės, kurios vyks iki rugsėjo 7 d., yra suskirstytos į du etapus.

Pirmąsias tris dienas vyks pratybos, skirtos atremti priešo oro antskrydžius ir vykdyti gynybinius bei puolimo veiksmus.

Paskutines keturias dienas bus vykdoma „strateginė operacija rytų kryptimi“, nurodė Gynybos ministerija.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(4)
(7)
(-3)

Komentarai (1)