[Žinios trumpai] Atmosfera Rusijoje pasikeitė kardinaliai - prasidėjo keistenybės su „raide Z“  ()

Michailas Šeitelmanas pažymėjo, kad atmosfera Rusijoje labai pasikeitė, palyginti su pirmuoju karo mėnesiu. „Dingo Z raidės“.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-09-01 [Žinios trumpai] Atmosfera Rusijoje pasikeitė kardinaliai - prasidėjo keistenybės su „raide Z“  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos ir Izraelio politikos strategas, rinkodaros specialistas ir rašytojas Michailas Šeitelmanas interviu „YouTube“ kanalui „Politeka Online“ metu kalbėjo apie šiuo metu Rusijoje vyraujančias nuotaikas.

Pasak jo, šią savaitę jis specialiai skambino įvairiems neviešiems asmenims, kurie liko gyventi Rusijoje ir stebi situaciją iš vidaus.

„Atmosfera, palyginti su pirmuoju karo mėnesiu, labai pasikeitė. Dingo visas džiaugsmas. Dauguma gyventojų net didžiuosiuose miestuose palaikė karą. Tačiau didmiestyje, į kurį skambinau, dingo raidės Z. Iš pradžių jos buvo ant įvairių valdiškų objektų (troleibusų, pastatų ir pan.). Bet dabar dingo“, – pastebėjo ekspertas.

Kaip sako M. Šeitelmanas, Rusijos žmonės, kurie karo pradžioje buvo entuziastingi, dabar susiduria su realybe. Ir realybė jiems yra ne ta, kad kas nors miršta fronte, o kainos parduotuvėse.

„Net bandžiau užsukti į Rusijos maisto parduotuvių svetaines, internetinius prekybos centrus ir pamačiau, kad kainos ten maždaug tris kartus didesnės nei Ukrainoje, ar įsivaizduojate?“ – sakė ekspertas.

M. Šeitelmanas taip pat prisiminė, kad karo pradžioje vidutinis atlyginimas Rusijos Federacijoje buvo lygus vidutiniam atlyginimui Ukrainoje, o paskui pridūrė: „Jie (rusai – red.) pradėjo sunkiau gyventi, jiems pasidarė liūdna, jog viskas užsitęsė. Mes galime tai ištverti, nes neturime kito pasirinkimo, o jie nenori kentėti“.

 

Tačiau, anot politikos stratego, tai niekaip nepaveiks fronto, nes kariaujantys RF žmonės yra visai ne tie, kurie sugeba galvoti ir žino, kiek viskas kainuoja prekybos centre. Ten eina žemesniųjų sluoksnių atstovai, kuriuos į fronto liniją stumia poreikiai ir skurdas.

„Šie žmonės iš principo yra pasirengę mirti, nes kitaip jiems bankrotas. Ką jie turėtų daryti? Jie tikrai negaila savo gyvybės“, – Rusijos karį apibūdino M. Šeitelmanas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(70)
(3)
(67)

Komentarai ()