[Žinios trumpai] „Tai atominė bomba Rusijai“ – grandioziniai Kazachstano valdžios sprendimai sudrebins rusų politiką  (3)

„Tokajevo išsakytos idėjos yra atominė bomba Rusijos politikams. Kazachstano prezidentas parodė, kad bus su civilizuotu pasauliu, o ne su „atsilikėliais“. Kazachstane prasidėjo negrįžtami demokratizacijos procesai", - pabrėžė Antonas Geraščenka.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kazachstano prezidentas Kasimas Žomartas Tokajevas pasiūlė surengti pirmalaikius prezidento rinkimus šalyje 2022 metų rudenį. Tai praneša naujienų agentūros, remdamosis valstybės vadovo pareiškimu.

Tokajevas pasiūlė gerokai pakeisti prezidento valdžios sistemos šalyje valdymo modelį. Modelyje numatoma, kad prezidentas galės eiti pareigas tik kartą gyvenime, jo kadencija bus 7 metai. Jei pasiūlymas bus priimtas, Tokajevas pasirengęs skelbti pirmalaikius rinkimus ir juose dalyvauti.

Kiti prezidento rinkimai turėtų vykti tik 2024 m., o parlamento – 2025 m. Jei pasiūlytoms iniciatyvoms bus pritarta, naujasis prezidentas bus renkamas šį rudenį, parlamento rinkimai vyks 2023 metų pirmoje pusėje.

Dabartinis valstybės vadovas siūlo kelias reformų iniciatyvas.

Planuojama įvykdyti amnestiją 2022 m. sausio įvykių dalyviams; moterims pensinį amžių sumažinti nuo 63 iki 61 metų; siūloma į kiekvieno nepilnamečio piliečio sąskaitas pervesti 50 % metinių Kazachstano nacionalinio fondo investicijų pajamų.

Ukrainos vidaus reikalų ministerijos vadovo patarėjas Antonas Geraščenka savo „Telegram“ kanale pažymi, kad siūlomos politinės iniciatyvos yra negrįžtamas valstybės demokratizacijos procesas ir taps „atomine bomba“ kaimyniniams Rusijos politikams. 

 

„Tokajevo išsakytos idėjos yra atominė bomba Rusijos politikams. Kazachstano prezidentas parodė, kad bus su civilizuotu pasauliu, o ne su „atsilikėliais“. Kazachstane prasidėjo negrįžtami demokratizacijos procesai", - pabrėžė jis. 

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(166)
(2)
(164)

Komentarai (3)

Susijusios žymos: