Kinija išbandė labai galingą ir pavojingą kosminį ginklą: Pentagonas šaukia saugumo posėdį  ()

Pentagonas kitą savaitę susitiks aptarti didėjančios grėsmės, kylančios dėl naujų rūšių kosminių ginklų, kuriamų Rusijoje ir Kinijoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rugsėjo 6 ir 7 dienomis vyks specialūs posėdžiai. JAV aukšto rango kariškiai aptars, kaip galimas Kinijos ir Rusijos dalinio orbitinio bombardavimo sistemų ir kosmoso-žemės ginklų vystymas gali paveikti JAV saugumą. Taip pat darbotvarkėje bus svarstomos galimos JAV reakcijos į karines grėsmes iš kosmoso, rašo „Space“.

Susitikimuose turėtų dalyvauti aukšti Pentagono pareigūnai, JAV gynybos sekretorius Lloydas Austinas ir kitų karinių struktūrų atstovai. Pentagonas rengia šiuos susitikimus, nes Rusija ir Kinija toliau kuria ir išbando naujus kosminius ginklus, kurie galėtų pranokti JAV ginklus ir sistemas.

JAV kariuomenė mano, kad praėjusių metų spalį Kinija jau išbandė naują kosminį ginklą – dalinio orbitinio bombardavimo sistemą. Tai platforma, pastatyta žemoje Žemės orbitoje ir galinti paleisti raketas, galinčias smogti į antžeminius taikinius. Pentagonas mano, kad ši plėtra gali pranokti Amerikos gynybos sistemų gebėjimą aptikti tokias raketas.

Analitikai taip pat mano, kad Kinija jau išbandė priešpalydovinius ginklus, tarp kurių yra specialūs erdvėlaiviai, sugebantys užfiksuoti kitus palydovus ir pašalinti juos iš orbitos. Be to, JAV kariuomenė teigia, kad Kinija išbandė antžemines raketas, kad pataikytų į taikinius kosmose, ir lazerinius ginklus, norėdama šauti į palydovus.

 

Pentagono teigimu, Rusija taip pat kuria panašias technologijas kosminiams ginklams. Šie ginklai apima sistemas, skirtas kovai su palydovais, taip pat erdvėlaivius, kurie gali sunaikinti priešo transporto priemones kosmose.

Pavyzdžiui, praėjusių metų lapkritį rusai išbandė priešpalydovinę raketą, dėl ko daugybiniai sunaikinto erdvėlaivio fragmentai privertė TKS atlikti išsisukimo manevrą. Tada NASA apkaltino Rusiją sukėlus grėsmę orbitinei stočiai ir astronautams.

 

Šios vasaros pradžioje vėl kėlė grėsmę TKS Rusijos sunaikinto palydovo šiukšlės.

Rusijoje buvo rasta karinė bazė, kurioje įmanoma sukurti lazerinius ginklus, galinčius „apakinti” orbitoje esančius palydovus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(7)
(22)
(-15)

Komentarai ()