[Žinios trumpai] Pentagonas paskelbė sprendimą dėl HIMARS 300 km nuotolio raketų Ukrainai: yra bloga ir gera žinia (Video)  (11)

Tolesnis įrangos tiekimas Ukrainos kariuomenei priklausys nuo Kyjivo poreikių.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-07-21 [Žinios trumpai] Pentagonas paskelbė sprendimą dėl HIMARS 300 km nuotolio raketų Ukrainai: yra bloga ir gera žinia (Video)  (11)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

JAV tiekia Ukrainai daugkartines raketų sistemas HIMARS, kurių nuotolis yra 80 kilometrų. Dėl didesnio nuotolio raketų tiekimo šiandien klausimų nekyla. Apie tai, per spaudos konferenciją, liepos 20 d., sakė JAV gynybos sekretorius Lloydas Austinas.

„Raketų, skirtų HIMARS tiekiamų Ukrainai, nuotolis yra 80 kilometrų. Tai gana didelis nuotolis. Raketos labai veiksmingos“, – akcentavo Austinas.

Pentagono vadovas taip pat pažymėjo, kad iki šiol Ukrainos ginkluotosios pajėgos gavo 12 HIMARS sistemų, o artimiausiu metu tikimasi pristatyti dar keturias. Iš viso JAV ir partneriai įsipareigojo perduoti Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms 20 MLRS HIMARS, pridūrė jis.

Austinas pridūrė, kad Pentagonas nuolat palaiko ryšius su Ukrainos gynybos ministru Oleksijumi Reznikovu ir Ukrainos ginkluotųjų pajėgų vyriausiuoju vadu Valerijumi Zalužnu, todėl JAV informuota apie Ukrainos karių poreikius.

JAV ginkluotųjų pajėgų štabo vadų komiteto pirmininkas generolas Markas Milley spaudos konfernecijos metu sakė, kad 80 kilometrų nuotolio HIMARS, kurias ginkluotosios pajėgos naudoja, visiškai atitinka Ukrainos ginkluotųjų pajėgų poreikius.

 

Atsakydamas į žurnalisto klausimą, ar JAV neketina tiekti Ukrainai tolimojo nuotolio ginklų, kuriais Ukrainos ginkluotosios pajėgos galėtų smogti okupuotam Krymui ar Kerčės tiltui (Krymo tiltui), Austinas atsakė: „Ką jie turi ir su kuo jie dirba, suteikia jiems didelių galimybių“. Tuo pat metu JAV gynybos sekretorius pridūrė, kad tolesnis įrangos tiekimas Ukrainos kariams priklausys nuo Kyjivo poreikių.

 

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(144)
(5)
(139)

Komentarai (11)