Tai pasityčiojimas iš rusų: didžiausią rusų bendruomenę turintis „Brighton Beach“ rajonas Niujorke pervadintas į „Ukrainos kelią”  ()

Naujasis Niujorko vyriausybės įstatymas palies 78 gatves ir visas viešąsias vietas, kurios bus pavadintos naujais pavadinimais.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Liepos 14 d. Niujorko valdžia patvirtino įstatymo projektą, kuriuo „Brighton Beach Avenue“ ir „Coney Island Avenue“ Brukline pervadinamos į „Ukrainos kelią“. Tai socialiniame tinkle „Twitter“ paskelbė Ukrainos nuolatinis atstovas Jungtinėse Tautose Serhijus Kyslycia.

Pagal įstatymo projektą Bruklino pietuose esantis Braiton Bič rajonas, kuris dėl didelio emigrantų iš SSRS skaičiaus laikomas „rusiškiausiu“, nuo šiol bus vadinamas „Ukrainos keliu“.

 

Negana to, Niujorko miesto taryba pritarė „Woodside Avenue“, esantį tarp 76-osios ir 79-osios gatvių Kvinse pervadinimui į „Mažąjį Tailandą“, nes vietovė visame mieste žinoma dėl daugybės tajų restoranų.

Iš viso įstatymo projektas palies 78 Niujorko gatves ir viešąsias vietas, jos gaus naujus pavadinimus po to, kai įstatymo projektą pasirašys meras Ericas Adamsas.

Kuo garsėja Bruklino Braiton Byčas?

Pasikeitus imigracijos politikai Sovietų Sąjungoje, tūkstančiai sovietų piliečių, daugiausia žydų, kartu su politiniais disidentais, persikėlė į JAV. Pietų Bruklino sritis nuo aštuntojo dešimtmečio vidurio išgarsėjo kaip SSRS emigrantų, daugiausia iš Rusijos ir Ukrainos, gyvenamoji vieta.

 

Braitono Byče gyvena apie 350 tūkstančių žmonių. Jis žinomas dėl daugybės restoranų, kavinių, koncertų salių, priklausančių rusų bendruomenei. Čia taip pat įsikūrę kultūros ir švietimo centrai – radijo stotys rusų kalba, televizijos studijos, laikraščių redakcijos, mokyklos ir kita infrastruktūra.

Daugiau nei trečdalis šios vietovės gyventojų blogai kalba angliškai, o kai kurie išvis nemoka kalbos.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(69)
(2)
(67)

Komentarai ()