[Žinios trumpai] Tai bus katastrofa Putinui: Ukraina paviešino planą, ką ruošia Rusijos karo laivams Juodojoje jūroje  ()

Ukrainos gynybos ministerijos vadovas Vladimiras Gavrilovas pripažino, kad Kijevas ir toliau kuria priešlaivinius pajėgumus, suteikdamas teisę visiškai sunaikinti Rusijos laivyną.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Netrukus ukrainiečiai jausis saugiau, nes Ukrainos ginkluotosios pajėgos yra pasiruošusios smogti Rusijos laivynui. Tokį pareiškimą Gavrilovas išsakė interviu „The Times“.

Pasitelkus naujausią vakarietišką ginkluotę, Ukrainos ginkluotosios pajėgos galės ne tik palikti Rusijos Federacijos Juodosios jūros laivyną be laivų, bet ir atgauti Krymą.

Gynybos ministerija pranešė, kad netrukus Ukraina bus pasirengusi atlikti operaciją prieš priešo flotilę, esančią Juodojoje jūroje.

Dabar priešai kasdien iš Juodosios jūros paleidžia „Kalibr“ tipo raketas, smogiančias ne tik kariniams objektams, bet ir civilinei infrastruktūrai. Be to, priešo laivynas neleidžia prekybiniams laivams laisvai plaukti jūra eksportuoti grūdus.

 

Gavrilovas teigė, kad šiandien Ukraina kaupia visą priešlaivinį arsenalą, kurį Vakarai teikia nuo pirmųjų karo dienų. Kai tik jo užteks, Ukraina pasiruošusi smogti Rusijos laivams.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(266)
(3)
(263)

Komentarai ()