[Žinios trumpai] NASAMS gali atremti 48 raketų ataką - niekas pasaulyje nežino, kas bus, kai smogs Rusijos „Kalibr“  ()

Dėl Vakarų šalių tiekiamos modernios ginkluotės Ukrainos kariuomenės kovinis efektyvumas palaipsniui didėja. Netrukus į šalį bus pristatytos NASAMS baterijos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ši priešlėktuvinių raketų sistema dengia dangų virš Baltųjų rūmų. Tačiau ji niekada nebuvo naudojama kovinėmis sąlygomis. Ukrainai tenka garbė būti pirmąja šalimi XXI amžiuje, parodžiusia pasauliui, kad sparnuotąsias raketas galima perimti ore be atitinkamų technologijų.

Šia proga „Defence Express“ karo ekspertas Ivanas Kiričevskis pažymėjo, kad niekas nežino, kiek NASAMS yra veiksminga prieš Rusijos „Kalibr“ ir kitas sparnuotąsias raketas. Ukraina įgis unikalios patirties, kaip panaudoti šią sistemą priešo raketų atakoms atremti.

Baterijoje esantis radaras vienu metu gali stebėti 60 oro taikinių. Kiričevskis pažymėjo, kad pagal technines charakteristikas Norvegijos priešlėktuvinės gynybos sistema vienu metu gali atremti 48 rusiškų raketų ataką.

Karo ekspertas skaičių 48 paminėjo neatsitiktinai. Liepos 16 d. per oro pavojaus aliarmą internete pasirodė netikrų pranešimų apie iš Astrachanės paleistas 48 sparnuotąsias raketas. Ivano-Frankivsko mero pareigas einantis Ruslanas Marcinkovas suskubo paskelbti apie „masinį raketų smūgį“. Vėliau meras žinutę ištrynė.

 

Tos pačios dienos vakare Volodymyras Zelenskis sukritikavo pareigūną, tačiau jo neįvardijo. Pasak prezidento, jo paskelbta informacija išgąsdino žmones. Savo ruožtu Oleksijus Arestovičius teigė, kad vienu metu sėkmingai paleisti 48 sparnuotąsias raketas į Ukrainą fiziškai neįmanoma.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(88)
(3)
(85)

Komentarai ()