[Žinios trumpai] Rusijoje skandalas - žuvusio okupanto tėvo cinizmas pribloškė pačius rusus: sūnų iškeitė į automobilį  ()

Švęsdami naujo automobilio įsigijimą, kario tėvai į pirmąją kelionę nusprendė vykti prie sūnaus kapo.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Per Rusijos valstybinę televiziją buvo parodytas siužetas apie tai, kaip Ukrainos teritorijoje žuvusio rusų kario tėvas gavo kompensaciją ir už tuos pinigus nusipirko naują automobilį „Lada“. Istorija buvo parodyta Kremliaus kanalo „Rossija-1“ laidoje ir sukėlė aktyvią diskusiją socialiniuose tinkluose.

„Nusipirkome visiškai naują automobilį sūnaus atminimui“, – dalykiškai žurnalistui praneša žuvusio rusų okupanto tėvas. Negana to, švęsdami naujo automobilio įsigijimą kario tėvai į pirmąją kelionę nusprendė vykti prie sūnaus kapo.

Socialinių tinklų vartotojai šokiruoti siužeto ir situacijos cinizmo. Net Rusijos televizijos žiūrovai buvo pasipiktinę. Štai kokie komentarai buvo palikti po siužetu socialiniuose tinkluose:

  • „Neblogi mainai! Iškeičiau savo sūnaus gyvybę į automobilį. Ar nebuvo kito būdo nusipirkti automobilį?“
  • „Aš net rankos nepakelčiau už pinigus, sumokėtus už mano sūnaus gyvybę“
  • „O ir tauta. Kodėl gi nepaaukoti pinigų kariuomenei sūnaus atminimui? Arba nupirkti paminklą?“

„Jie tiesiog gyvena beprotiškame sovietiniame filme“, – vaizdo įrašą komentuoja Ukrainos žurnalistas ir tinklaraštininkas Denisas Kazanskis.

 

Matant tokius siužetus kyla klausimas, ką žiūrovams bando įteigti valstybinė Rusijos žiniasklaida. Kad sūnaus mirtis yra nieko tokio? Siužete minima, kad žuvusio okupanto senelis „irgi kovojo su fašistais“. Tai garbė? Nepykit rusai, jei jūsų sūnūs gyvi sudegs persenusiuose tankuose svetimose žemėse - tegul Putino valdžia nesirūpino jų išgyvenimu, bet dabar galėsite nusipirkti šlykštų automobilį „Lada“.

Be to, žiūrėdami tą siužetą atsiminkite, kad kažkas jį filmavo, režisavo, montavo ir publikavo. Daugybė žmonių dalyvavo šiame procese ir niekam nepasirodė kvaila skelbti tą istoriją.

(37)
(3)
(34)

Komentarai ()

Susijusios žymos: