[Žinios trumpai] Bręsta didelis skandalas – iš Kinijos masiškai bėga investuotojai: nuostoliai kosminiai, prarado apie 900 mlrd. dolerių – tai didžiausia nesėkmė valdant Xi Jinpingui  (7)

Investuotojai aktyviai atsiima pinigus iš Kinijos, kuri ir toliau kare su Ukraina remia Rusiją.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pastaruosius 8 metus į Kiniją tekėjusios Vakarų pinigų upės pradėjo apsisukti. Nuo metų pradžios pasauliniai fondai išparduoda Kinijos akcijas ir skolas bei iš šalies išsiėmė beveik 900 milijardų dolerių – rekordinę sumą nuo Xi Jinpingo valdymo laikų.

Apie tai praneša Rusijos ekonomikos leidinys „Finanz“, remdamasis „Bloomberg“ pateikiamais naujausiais duomenimis.

„Investuotojai pabėgo iš Kinijos po to, kai Xi Jinpingas atsisakė pasmerkti už karą V. Putiną“, – sako žurnalistai.

Praėjusių metų spaudimo kampanija prieš technologijų milžinus, masinio uždarymo politika koronaviruso protrūkių metu, o vėliau ryšiai su Rusija, kuriai buvo taikomos sankcijos dėl karo Ukrainoje, pribloškė investuotojus – jų srautas į Kinijos fondus nukrito iki žemiausio lygio per trejus metus, pagal EPFR (investicijų tyrimų įmonė) duomenis.  

„Vakarų kapitalo supertanklaivis nusisuka nuo Kinijos“, – sakė „Ruffer LLP“, kuri neseniai uždarė savo biurą Honkonge, turto valdytojas Mattas Smithas. „Kinija vėl tapo geopolitiškai rizikinga investicija“, – pažymi jis.

 

Anksčiau Kinija padidino mikroschemų ir metalų tiekimą Rusijai ginklų gamybai. Tai teigiama straipsnyje „The Wall Street Journal“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(134)
(1)
(133)

Komentarai (7)