[Žinios trumpai] Super gera žinia iš Turkijos: Rusija labai nori „Bayraktar“ dronų – turkai pasiuntė juos į vieną vietą  ()

„Baykar Makina“ vadovas atmetė galimybę tiekti Rusijai bepiločius orlaivius.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kompanija „Baykar Makina“ atsisakė parduoti Rusijai nepilotuojamus orlaivius „Bayraktar TB2“. Tai interviu CNN žurnalistams pareiškė bendrovės vadovas Halukas Bayraktaras.

„Bendrovė to nedarė anksčiau ir neketina daryti ateityje. Mes palaikome Ukrainą, taip pat jos herojišką pasipriešinimą ir kovą už nepriklausomybę“, – sakoma pareiškime.

Interviu medžiagą transliuoja „Telegram“ kanalas „Ukraina 365“.

Halukas Bayraktaras atkreipė dėmesį į tai, kad Turkija visada akcentavo strateginės partnerystės su Ukraina faktą. Dviejų šalių ryšiai aviacijos ir kosmoso sektoriuje yra ypač glaudūs. Jiems įkurti prireikė metų. Turkija Ukrainai tiekia bepiločius orlaivius, taip pat perka iš ukrainiečių jiems skirtus variklius. Santykiai kuriami abipusiai naudingos partnerystės principu. Šiuo metu Europos šalyse vyksta „flash mob“, kurio tikslas – surinkti lėšas UAV „Bayraktar“, skirto Ukrainai, pirkimui. Lenkija ir Lietuva jau tapo jos dalyvėmis. Dabar akcija aktyviai reklamuojama Norvegijoje. Jos organizatoriai per 80 dienų planuoja surinkti 5 mln. dolerių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(87)
(1)
(86)

Komentarai ()