[Žinios trumpai] Baltarusija to tikrai nesitikėjo: Kyjive areštuoti šilumvežiai, gabenę okupantų krovinius  (1)

Ukrainos duomenimis, Rusija Baltarusijos lokomotyvais gabeno personalą, karinę techniką ir atsargas prie šiaurinių Ukrainos sienų - visa tai vėliau panaudota karo veiksmuose prieš Ukrainą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Teismas Ukrainoje, remdamasis Ukrainos saugumo tarnybos kibernetinių ekspertų medžiaga, nurodė sulaikyti tris Baltarusijos geležinkelių lokomotyvus. Juos rusai naudojo savo reikmėms per invaziją į Ukrainos teritorijas.

Pasak Ukrainos specialiųjų tarnybų, Rusijos ginkluotosios pajėgos Baltarusijos lokomotyvais gabeno karius, techniką ir logistikos įrangą iki šiaurinių mūsų šalies sienų. Vėliau visa tai panaudota karo veiksmuose prieš Ukrainos kariuomenę Kyjivo ir Černichivo srityse.

Tyrimo metu Ukrainos saugumo pareigūnai Kyjivo srities teritorijoje aptiko Baltarusijos geležinkelių įrangą ir nustatė jų panaudojimą nusikaltimuose Ukrainoje. „Baudžiamojo proceso metu pagal 110-2 straipsnio 4 dalį (veiksmų, padarytų siekiant priverstinai pakeisti ar nuversti konstitucinę santvarką arba užgrobti valstybės valdžią, pakeisti Ukrainos teritorijos ar valstybės sienos ribas, finansavimas). Teisėsaugos pareigūnai imasi visų priemonių, kad nustatytų kaltininkus ir pritrauktų juos atsakomybėn“, – sakoma saugumo pranešime.

(114)
(2)
(112)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: