[Žinios trumpai] Galas Rusijos šantažui, Putinas ir vėl pralaimėjo! Europa rado alternatyvą rusiškoms dujoms  (9)

Pagrindinis Putino ginklas tampa vis mažiau efektyvus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Egipto prezidentas patvirtino esantis pasirengęs eksportuoti Rytų Viduržemio jūros dujas į Europą per Egipto SGD stotis.

Liepos 18 d. Egipto prezidentas Abdel Fattah el-Sisi surengė derybas su Vokietijos kancleriu Olafu Scholzu, kurių metu šalys „sutarė, kad reikia prisiimti atsakomybę ieškant globalių sprendimų ir mechanizmų, kurie padėtų visoms šalims sušvelninti situaciją“.

Kitaip tariant, rudens-žiemos sezono pradžios išvakarėse Egiptas pradės Europai tiekti dujas. Šis susitarimas yra labai savalaikis. Vokietija, kaip ir kitos ES šalys, atsidūrė labai sunkioje situacijoje dėl rusiškų dujų atsisakymo. Sutarčių nutraukimai įvyko taip greitai, kad Europos Sąjunga nespėjo parengti alternatyvių variantų. Kremlius nusprendė pasinaudoti susidariusia situacija ir karo prieš Ukrainą sąlygomis toliau kėlė naujus dujų ultimatumus Vakarų šalims, tikėdamasis kuro kainų padidėjimo. Šį kartą Putino komanda vėl pralaimėjo.

 

Šių metų birželį Egiptas pasirašė trišalį memorandumą su ES ir Izraeliu, pagal kurį Europa gaus suskystintas gamtines dujas per Egipto SGD gamyklas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(203)
(3)
(200)

Komentarai (9)