Fantastika, skelbiama didžiulė pergalė! SBU generolas praneša, kad po HIMARS smūgių Rusijos artilerija „nutilo“ net 70%  ()

SBU generolas majoras Viktoras Jagunas tvirtina, kad dėl Vakaruose pagamintų MLRS Rusijos Federacijos galimybės apšaudyti Ukrainos karius sumažėjo net 70 proc.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Šiuo metu rusai turi logistikos problemą. Jie kritiškai sumažino artilerijos galimybes ir galią. Pasak ekspertų, galimybė apšaudyti mūsų karius sumažėjo apie 70 proc.“, – liepos 17 d. nacionalinio telemaratono eteryje sakė Jagunas.

Jis patikslino, kad po visų tų MLRS sunaikintų sandėlių Rusijos Federacija fronte turėjo vadinamąją veiklos pauzę, nors jie skelbė, kad tai esą padaryta tam, kad jų kariai galėtų pailsėti.

„Tiesą sakant, nėra ko ilsėtis ir nėra galimybės kovoti. O kaip jie toliau kovos tokiu tempu, kokiu nori, nesuprantama. Jie reikalauja, kad jie žengtų į priekį – mes turime perėmimus, o jūs taip pat girdėjote, kad jie negali per kelias savaites pažengti net poros metrų, yra pranešimai iš Ukrainos ginkluotųjų pajėgų generalinio štabo, kad nepraradome nė vieno metro Ukrainos žemės pastarosiomis savaitėmis“, – sakė SBU generolas majoras.

Jis patikslino, kad įsibrovėliai bando atkurti Ukrainos ginkluotųjų pajėgų sunaikintas logistikos sistemas, tačiau nežinia, ar pavyks.

„Visa tai rodo, kad visi grasinimai yra labiau nukreipti į potencialų jų žiūrovą ir klausytoją, o ne į mus. Viskas, ką jie gali parodyti dabar, ir jie tam labai daug dėmesio skiria savo žiniasklaidoje, yra raketų smūgiai į „sprendimų centrus“. Ir bandydami pateisinti šiuos smūgius, jie pradeda pasakoti pasakojimus, kad, pavyzdžiui, Mykolajive apšaudyti universitetai yra „nacių“ kareivinės“, – sakė Jagunas.

 

Anot jo, tai rodo, kad rusai neturi daugiau apie ką pranešti.

Kartu generolas majoras atkreipė dėmesį į tai, kad Rusijos Federacija vis dar turi didžiulius mobilizacijos išteklius.

„Bet yra ir kita bėda – nėra kam vadovauti, nėra apmokytų karininkų ir tų, kurie potencialiai galėtų sutelkti dalinius iš šių mobilizuotų asmenų, kuriuos būtų galima kur nors pritraukti. Nėra jokios įrangos, kurią būtų galima duoti žmonėms, galintiems pradėti puolimą“, – aiškino Viktoras Jagunas.

 

Jis pažymėjo, jog Ukrainos žvalgyba ir Vakarų partneriai teigia, kad Rusijos Federacija naudoja įrangą, pagamintą dar 1960–1970 metais.

„Jie bando mus paimti ne savo sugebėjimais, o skaičiumi. Pirmosiomis dienomis jie metė prieš mus labiausiai apmokytus karius, tikėdamiesi, kad surengs žaibišką karą. Labiausiai pasirengę kovai buvo sunaikinti pirmaisiais karo mėnesiais“, – reziumavo generolas majoras.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(119)
(3)
(116)

Komentarai ()

Susijusios žymos: