[Žinios trumpai] Chaosas Maskvos gatvėse – nežinomi įsilaužėliai nusiuntė dešimtis taksi tuo pačiu adresu: liudininkai dalinasi video (Video)  ()

Ketvirtadienį Maskvos centre susidarė kamštis, kai įsilaužėliai įsilaužė į populiarią pavėžėjimo programėlę ir tuo pačiu adresu iškvietė dešimtis vairuotojų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Įsilaužėliai ryte įsilaužė į „Yandex Taxi“ programėlę ir vairuotojams nurodė atvažiuoti į Kutuzovskio prospektą – pagrindinį kelią, vedantį į Maskvos centrą. Nors jokia grupuotė ar asmuo atsakomybės neprisiėmė, spėliojama, kad ši ataka gali būti vykstančios kovos tarp proukrainietiškų ir prorusiškų programišių dalis.

Pareiškime Forbes.ru „Yandex Taxi“ patvirtino, kad įsilaužimas įvyko, ir nurodė, kad techninis pažeidžiamumas, dėl kurio buvo galima įsilaužti, buvo ištaisytas: „Rugsėjo 1 d. ryte „Yandex Taxi“ susidūrė su užpuolikų bandymu sutrikdyti paslaugą — kelios dešimtys vairuotojų gavo masinius užsakymus tuo pačiu adresu“.

„Yandex Taxi“ pranešė, kad aptiko saugumo pažeidimą ir „iš karto sustabdė bandymus dirbtinai“ užsisakyti taksi, tačiau buvo per vėlu išvengti chaoso gatvėse.

 

 

Vaizdo įraše, kurį „Twitter“ paskelbė naujienų svetainė „Visegrád 24“, matoma daugybę taksi automobilių, įstrigusių kamščiuose priešais Maskvos Triumfo arką, pastatytą pergalei prieš Napoleoną atminti. Pastebėta, kad policijos automobilis ir eismo pareigūnas bando suvaldyti užblokuotas transporto priemones.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(29)
(0)
(29)

Komentarai ()