Skelbiami tiesiog įspūdingi kadrai! Pirmą kartą istorijoje mokslininkai nufilmavo nuskendusį „Titaniką“ su milžiniškos raiškos 8K kamera (Video)  ()

Pasirodė nauja „Titaniko“ filmuota medžiaga 8K raiška, kuri suteikia daug aiškesnį nuskendusio laivo dalių vaizdą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Antradienį paskelbtas vaizdo įrašas yra pirmasis tokio pobūdžio nuo tada, kai prieš 110 metų, 1912 m., nuskendo „Titanikas“, rašo „Daily Star“.

Vaizdo įraše matoma 90 kg sverianti laivo inkaro grandinė, milžiniškas inkaras ir vienas katilas, nukritęs ant jūros dugno, kai laivas lūžo į dvi dalis ir nuskendo. Tai viena didžiausių aukų pareikalavusių taikos meto nelaimių jūroje istorijoje.

Vaizdo įrašą užfiksavo nardymo ekskursijų bendrovė „OceanGate Expeditions“ ir jis buvo paskelbtas „YouTube“ kanale. Didesnė skiriamoji geba suteikia stulbinamą spalvinį detalumą, ko nesimatė nuo „Titaniko“ nuskendimo 1912 m.

„Niekada nemačiau ant prieplaukos inkaro gamintojo „Noah Hingley & Sons Ltd.“ pavardžių. Aš jau dešimtmečius tyrinėjau nuolaužą, esu daug nardęs ir nepamenu, kad būčiau matęs kitą tokio detalumo  vaizdą“, – naujienų agentūra citavo „Titaniko“ ekspertą ir narą Roy Goldeną.

„GeekWire“ duomenimis, vaizdo įrašą bendrovė užfiksavo per aštuonių dienų misiją šių metų gegužę Šiaurės Atlante. Dabar „OceanGate“ planuoja kasmet grįžti į laivo nuskendimo vietą, kad galėtų stebėti jo būklės pokyčius laikui bėgant.

 

„Nuostabios detalės 8K filmuotoje medžiagoje padės mūsų mokslininkų ir jūrų archeologų komandai tiksliau apibūdinti „Titaniko“ irimą, nes 2023 m. ir vėliau fiksuosime naujus kadrus“, – „GeekWire“ sakė „OceanGate Expeditions“ prezidentas Stocktonas Rushas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(15)
(2)
(13)

Komentarai ()