[Žinios trumpai] Lavrovas paprašė JAV vizos, gavo špygą - Kremlius įsiutęs, skelbiama, kas vyksta  ()

Jungtinių Tautų kasmetinis pasaulio lyderių susitikimas Niujorke rugsėjo mėnesį, panašu, vyks be Rusijos užsienio reikalų ministro Sergejaus Lavrovo ir jo delegacijos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusija kreipėsi į JAV dėl 56 vizų, kad Rusijos užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas ir jo delegacija galėtų vykti į Jungtinių Tautų kasmetinį pasaulio lyderių susitikimą Niujorke rugsėjį. Pasak „Reuters“, kol kas nė vienas iš jų negavo patvirtinimo.

Rusijos ambasadorius prie JT Vasilijus Nebenzia laiške JT generaliniam sekretoriui António Guterres rašė, kad vizų į JAV neišdavimas Rusijos piliečiams jam „kelia nerimą“.

Valstybės departamento atstovas „Reuters“ sakė, kad JAV rimtai žiūri į savo, kaip JT priimančiosios šalies, įsipareigojimus. Jis pabrėžė, kad vizų išdavimas yra konfidencialus, todėl valstybės negali komentuoti atskirų atsisakymų išduoti vizą.

Jis taip pat pažymėjo, kad dėl vizos reikia kreiptis anksčiau, kad būtų užtikrintas savalaikis sutvarkymas. Valstybės departamento atstovas pridūrė, kad tai ypač svarbu dėl nepagrįstų Rusijos Federacijos veiksmų prieš JAV ambasadą Rusijoje, tarp jų ir dėl priverstinio diplomatų atleidimo iš darbo Maskvoje.

 

Verta paminėti, kad Rusija labai apribojo JAV ambasados ​​darbuotojų skaičių, taigi ir galimybę tvarkyti vizas.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(191)
(3)
(188)

Komentarai ()