Pasipriešinimas Rusijoje davė rezultatą: iš metodinių nurodymų mokytojams dingo net menkiausia užuomina apie Ukrainą  ()

Rusijos mokytojai, tėvai, moksleiviai ir kolegijų studentai Ukrainoje bando atsispirti Rusijos karo propagandai. Specialiose pamokose vaikai turėjo cituoti V. Putiną.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos švietimo ministerija atnaujino pamokų vadovus mokytojams „Pokalbiai apie tai, kas svarbu“. Ir skiltys apie vadinamąją „specialiąją operaciją Ukrainoje“ iš ten dingo, kaip rašoma „Mokytojų aljanso“ kanale.

Ataskaitoje teigiama, kad tai – visų, kurie netylėjo apie propagandą vaikams, nuopelnas: mokytojų, tėvų, moksleivių ir studentų, visų, kurie nesutinka su Kremliaus režimu.

„Švietimo ministerija atnaujino metodiką ir visą pamokos medžiagą „Pokalbiai apie tai, kas svarbu“. Iš ten buvo pašalintos VISOS nuorodos į Ukrainą, „specialiąsias operacijas“, „Rusijos žmonių apsaugą“, „nebaisu mirti už tėvynę“ ir kitą propagandą. Tai didžiulio vidinio pasipriešinimo rezultatas“, – sakoma pranešime.

Kaip rašo rusiškas „Mediazona“ leidinys, rugsėjo 12 dieną vyksiančių pamokų „Mūsų šalis – Rusija“ nuo 5 iki 11 klasių scenarijuose dingo skyrius „Patriotizmas ir specialioji operacija“. Jame mokytojai turėjo cituoti Rusijos Federacijos prezidento Vladimiro Putino pasisakymus vaikams. Be to, ten buvo paminėtas ir „Ukrainos nusiginklavimas“ ir „Donbaso gyventojų apsauga“. Būtent tai buvo paskelbta kaip karo su Ukraina tikslas.

 

Leidinys „Meduza“ rašo, kad Rusijos Federacijos švietimo ministerija apie pamokų su „Pokalbiai apie tai, kas svarbu“ įtraukimą į mokyklos programą paskelbė dar vasarą. Teigta, kad tokiu būdu vaikams bus skiepijamos „rusiškos visuomenės“ vertybės. Tačiau tada paaiškėjo, kad rusų moksleiviams planavo propaguoti karą su Ukraina. Dėl to kai kurie mokytojai paragino tėvus, mokinius ir jų kolegas aktyviai boikotuoti pamokas.

 

Žurnalistai pasakojo, kaip maskviečiai pradėjo gyventi po Rusijos invazijos į Ukrainą. Žiniasklaida rašo, kad daugelis paprastų maskvėnų yra veikiami Rusijos propagandos. Daugelis įsitikinę, kad JAV ir Europos šalys nuo sankcijų ir dėl karo Ukrainoje kenčia daug labiau nei pati Rusijos Federacija.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(28)
(0)
(28)

Komentarai ()