[Žinios trumpai] Orbanas skelbia, kas taps naujuoju Europos galios centru po artėjančio ES žlugimo – tai ne Vokietija, ir ne Prancūzija  ()

Uždarame posėdyje, įvykusį rugsėjo 10 d., dalyvavo pats Viktoras Orbanas, Vengrijos vyriausybės nariai, taip pat vietos valdžios atstovai, organizavo partija „Fidesz“, vadovaujama Vengrijos ministro pirmininko.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-09-19 [Žinios trumpai] Orbanas skelbia, kas taps naujuoju Europos galios centru po artėjančio ES žlugimo – tai ne Vokietija, ir ne Prancūzija  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vienas iš susitikimo akcentų, anot Vengrijos žiniasklaidos, be karo Ukrainoje aptarimas, buvo Europos Sąjungos ateitis.

Vengrijos premjeras mano, kad naujuoju Europos Sąjungos galios centru taps Višegrado ketverto narės, tai yra Vengrija, Čekija, Slovakija ir Lenkija. Orbanas pripažino, kad nors šalių santykiai, dėl karo Ukrainoje, išlieka įtempti, jis tikisi greito ir naudingo bendradarbiavimo su Čekija bei Slovakija.

Orbano teigimu, iki 2030 metų šios keturios šalys taps ES biudžeto „grynosiomis mokėtojomis“, todėl verta pagalvoti, ką reiškia narystė šioje organizacijoje ir ką ji iš tiesų duoda. „Jei teigiamų atsakymų negausite, tuomet verta padaryti „būtinas išvadas“, – sakė V. Orbanas.

 

Vengrijos premjeras taip pat paminėjo, kad Europa yra pasirengusi naujų žaidėjų, daugiausia Kinijos, atėjimui į pasaulio politiką. Orbanas mano, kad Kinijos ekonomikos modelis yra labai efektyvus ir nori sukurti kažką panašaus Vengrijoje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(6)
(58)
(-52)

Komentarai ()