JAV sukūrė protokolą, kaip reaguos į Rusijos branduolinį smūgį: „per pusvalandį bus nušluotas Juodosios jūros laivynas, per kelias dienas - visa Rusijos armija“  (30)

JAV šiuo atžvilgiu itin griežtos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Branduoliniu šantažu V. Putinas ir Lavrovas užsiima jau 15 metų ir ilgą laiką tokie veiksmai jiems davė norimą rezultatą. Pasaulyje vyravo vienareikšmiškos nuotaikos: niekas nenorėjo turėti reikalų su bepročiais, galinčiais panaudoti branduolinį ginklą.

Apie tai „24 kanalui“ pasakojo rusų publicistas Andrejus Piontkovskis. Jis taip pat pažymėjo, kad dėl tų pačių priežasčių Ukraina ilgą laiką nebuvo priimta į NATO, o civilizuoto pasaulio reakcija į Krymo aneksiją buvo per silpna:

„Tačiau dabar visiškai kiti laikai, amerikiečiai pavargo nusileistii. Aukščiausiame JAV lygmenyje, įskaitant Bideno pareiškimus, Putinui buvo aiškiai pasakyta, kad jei jis panaudos branduolinį ginklą, jis sulauks atsako“.

„Kiek galiu analizuoti tai, kas aptariama Amerikos spaudoje, JAV jau yra parengusios aiškų atsako į galimą Rusijos branduolinio ginklo panaudojimą protokolą“, - priduria jis.

 

Anot publicisto, šis atsakymas bus ne branduolinis, o konvencinis, nes pats branduolinis smūgis kariniu požiūriu neturi prasmės.

„Tuo atveju, jei Rusija panaudos branduolinį ginklą, tai per pusvalandį visos NATO pajėgos gali sunaikinti visą Rusijos Juodosios jūros laivyną, o per kelias dienas NATO pajėgos gali sunaikinti visus rusus su ginklais Ukrainos teritorijoje. Reikia suprasti, kad Vakarai yra pasirengę tokiam atsakui“, – reziumuoja Piontkovskis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(294)
(8)
(286)

Komentarai (30)