[Žinios trumpai] Lenkijos premjeras įspėja apie didelį pavojų: „Prasidėjo ypač pavojingas karo laikotarpis, situacija neprognozuojama“  ()

Ateina labai pavojingas laikotarpis Rusijos Federacijos kare prieš Ukrainą, perspėjo Lenkijos ministras pirmininkas Mateuszas Morawieckis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vladimiras Putinas pasirinko mobilizacijos paskelbimą ir „referendumus“ ne iš gero gyvenimo. Jis suprato, kad pralaimi karą. Tokį pareiškimą paskelbė Lenkijos ministras pirmininkas Mateuszas Morawieckis.

Lenkijos vyriausybės vadovas perspėjo, kad dabar bus ypač pavojingas karo laikotarpis. „Rusijos lokys buvo sužeistas ir, deja, artimiausiu metu galima tikėtis smurto eskalavimo ir Rusijos agresijos bangos“, – sakė M. Morawieckis.

Jis pažymėjo, kad mobilizacijos paskelbimas turėjo sukelti baimę Ukrainoje, tačiau taip neįvyko. Šis žingsnis parodė, kad Rusija išgyvena gilią krizę, o V. Putino režimas silpsta, „kraujuoja ir dūsta“.

 

Pasak premjero, Putiną prie sienos prispaudė sėkmingas Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kontrpuolimas. Morawieckis pabrėžė, kad mobilizacija Rusijos Federacijoje pablogino V. Putino padėtį, nes paliko jį be nemažos dalies gyventojų paramos. Vyrai masiškai bėga iš Rusijos, bandydami išvengti patrankų mėsos likimo. Militaristinis siautulys akimirksniu nurimo, protesto nuotaikos auga.

(71)
(1)
(70)

Komentarai ()

Susijusios žymos: