[Žinios trumpai] Strelkovas skelbia, kad po rugsėjo 27 d. bus kitas žingsnis – Kremliaus ultimatumas Kyjivui  (3)

Igoris Girkinas-Strelkovas: arba Kyjivas išves savo kariuomenę, arba Kremlius paskelbs karą Ukrainai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Garsus karo nusikaltėlis, buvęs FSB karininkas ir Donecko separatistų vadas Igoris Girkinas-Strelkovas mano, kad Kyjivas greitai gali sulaukti ultimatumų.

„Po rugsėjo 27 d. kitas žingsnis bus Kremliaus ultimatumas Kyjivui. Ir bus maždaug taip: „Kyjivas išveda kariuomenę už DLR, LLR, Chersono ir Zaporižės regionų arba Rusijos Federacija paskelbia karą Ukrainai“. Ukrainos kariuomenės buvimo tose teritorijose pakanka“, – pabrėžė Girkinas.

Rusija okupuotose teritorijose vykdo neteisėtus referendumus, kurių rezultatai jau ir taip aiškūs. Tuomet prasidės aneksija, kurios niekas nepripažins. Tačiau Rusija galės laikyti tas teritorijas savomis. Vidinei Rusijos auditorijai tai pateisins bet kokius veiksmus prieš Ukrainą, nes Ukrainos kariuomenės veiksmai Donecko, Luhansko, Chersono ir Zaporižės regionuose staiga bus laikomi Rusijos puolimu. Būtent dėl to JAV kelis kartus perspėjo Rusiją nesiimti branduolinio ginklo naudojimo. Ir būtent dėl to Rusijos įstatymuose paskubomis įtvirtintos naujos mobilizacijos ir karo padėties įvedimo sąlygos. Iš tikrųjų tai - desperatiški Putino bandymai išsaugoti veidą keičiant „specialiosios karinės operacijos“ retoriką į „karą“. Karo padėties įvedimas leis ne tik suvaržyti žmonių laisvę šalyje (įskaitant ir visišką bet kokių protestų ir judėjimo tarp rajonų draudimą), bet ir nuslėpti visiškai žlungančios ekonomikos svilėsių kvapą.

(39)
(11)
(28)

Komentarai (3)

Susijusios žymos: