[Žinios trumpai] „Jei pradės žudyti civilius, kolaborantai bus tiesiog paskersti": kas laukia Dagestano, jeigu Putinas nuspręs „uždusinti" protestus  ()

Ketvirtąją „dalinės" mobilizacijos Rusijos Federacijoje dieną Dagestano gyventojai stojo į prieškarinius mitingus.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-09-26 [Žinios trumpai] „Jei pradės žudyti civilius, kolaborantai bus tiesiog paskersti": kas laukia Dagestano, jeigu Putinas nuspręs „uždusinti" protestus  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nuo 2022 m. vasario 24 d. prie Ukrainos karinės registracijos biurų rikiavosi vyrų ir jaunuolių, norėjusių apginti tėvynę, eilės.

Nuo rugsėjo 21 d. prie Rusijos sienos rikiuojasi mobilizuotų žmonių eilės, norinčių išvykti. Ši situacija parodo, kuri pusė kariauja gynybiniu karu ir kas yra tikrasis agresorius. Deja, tik po rugsėjo 21-osios rusai suprato, kas įvyko vasario 24-ąją. Mobilizacija tapo „epifanijos" katalizatoriumi.

Vienas pirmųjų regionų, sukilusių prieš V. Putino įsakymą, buvo Dagestanas. Tūkstančiai žmonių išėjo protestuoti. Ne, jie negina ukrainiečių, bet reikalauja, kad jų šeimos ir vyrai būtų palikti ramybėje.

Regione užfiksuoti susirėmimai tarp moterų ir policijos. Kai kuriems saugumo pareigūnams net teko bėgti nuo nepatenkintų aktyvistų. Moterys bando kalbėtis su policija. Jos prisipažįsta, kad bijo dėl savo sūnų ir vyrų. Vienas policijos pareigūnų atsakė, kad šaukimo nesiuntė – su tuo užsiima karių registracijos ir įdarbinimo tarnybos. Protestuotojai teisėsaugos transporto priemonėms blokuoja kelius. Yra pirmieji sulaikytieji, policija atidengė ugnį į orą.

Rusų žurnalistas Sasha Sotnik rašo, kad, skirtingai nei kiti rusai, Dagestano gyventojai vienas kitą puikiai pažįsta. Jiems nekyla problemų gauti svarbią informaciją ar surasti reikiamą žmogų: „Jie žino, kur gyvena kolaborantai. O jei pradės žudyti civilius, jie bus tiesiog paskersti. O V. Putinas nesiuntė pas mus  policijos iš kitų regionų. Bent jau kol kas. Tačiau nesunku įsivaizduoti, kas nutiks į Dagestaną atvykusiam užsieniečiui policininkui, bandančiam „nuraminti" vietines moteris".

 

Rusijos visuomenėje tikimasi, jog Kaukazas taps degtuku, kuris uždegs visą Rusiją ir paskatins V. Putino režimo pasikeitimą. Tačiau yra abejojančių kitų regionų solidarumu su Dagestanu. Baiminamasi, kad Kremlius į respubliką atsiųs daugybę saugumo pajėgų, siekdamas „pasmaugti" protestus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(88)
(0)
(88)

Komentarai ()

Susijusios žymos: