[Žinios trumpai] To dar nebuvo, prieš Putiną sukilo propagandistai, gubernatoriai ir net vyriausybės pareigūnai  (3)

Rusijoje propagandistai, gubernatoriai ir vyriausybės pareigūnai ėmė kritikuoti V. Putino mobilizaciją vos tik jai prasidėjus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

V. Putino gyvenimo pabaiga tapo natūralia pasakėčios „Berniukas, kuris šaukė „Vilkas!" iliustracija. Jis taip ilgai ir atvirai apgaudinėjo saviškius, kad po paskelbtos „dalinės" mobilizacijos, dekrete, kuriuo buvo įslaptintas svarbus punktas, rusai pradėjo bėgti iš šalies ir reikalauti valdžios paaiškinimų, o Dagestanas – protestuoti.

Augant nepasitenkinimui, net Kremliaus šalininkai ėmė kritikuoti V. Putino mobilizaciją. Kol kas jie nepasirengę įvardinti tikrojo visų problemų kaltininko ir bando jas padaryti tik karinėmis, kad žmonės nepyktų ant Rusijos Federacijos prezidento, rašo „MO" su ​​nuoroda į ekspertus.

„Mobilizacija vyksta siaubingai chaotiškai, – komentuoja politikos analitikas Fiodoras Krashenininkovas. – Apie ekscesus kalba ne tik gubernatoriai, bet ir Volodinas bei patriotiniai kanalai. Neigiama reakcija dėl sergančių, pagyvenusių, atsitiktinių žmonių šaukimo krypsta į federalinė valdžią. Pats V. Putinas stengiasi visais įmanomais būdais ištaisyti klaidingus sprendimus ir sumažinti politinę žalą".

Iki šiol bet kuri V. Putino paskelbta kampanija Rusijos Federacijoje buvo laikoma šventa. Tačiau dabar pareigūnai negali ignoruoti protestų. Gynybos ministerijos teigimu, mobilizacijai vadovavęs S. Šoigu pavaduotojas Dmitrijus Bulgakovas jau buvo atleistas iš Gynybos ministerijos, o V. Putinas skubiai išleido dekretą, draudžiantį šaukti studentus, kurie taip pat jau buvo pradėti siųsti į karą.

 
 

 

Neseniai apie „atbulinį bėgį" pradėjusi kalbėti propagandistė M. Simonyan rašo, kad dėl visko kalti kariniai komisarai: „Jie siutina žmones, lyg tyčia, lyg norėdami pakenkti. Tarsi Kijevo atsiųsti".

Vladimiro, Belgorodo, Magadano regionų ir Sevastopolio gubernatoriai kritikavo karinės registracijos tarnybas dėl „vietose vykstančių ekscesų" ir neteisėto visų iš eilės šaukimo, o būtent, vyresnių nei 50 metų vyrų, žmonių, turinčius lėtinių sveikatos problemų ir daugiavaikių tėvų.





Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(23)
(5)
(18)

Komentarai (3)

Susijusios žymos: