[Žinios trumpai] Ukraina nejuokauja: ištaškė į gabalus 20 iraniečių instruktorių, kurie atvyko į pagalbą okupantams (Video)  ()

Kinburno nerijos rajone „slėpėsi“ Irano dronų valdymo centras.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pietų Bugo kryptimi Rusijos kariuomenė vis dažniau naudoja Irano dronus-kamikadzes „Shahid-136“.  Ukrainiečiai juos numušdavo ir virš Odesos, ir virš Mykolajivo sričių. Neseniai Ukrainos artilerija sunaikino centrą, kuriame iraniečiai ruošė užpuolikus valdyti bepiločius orlaivius.

Žinia internete pasirodė rugsėjo 25 d. Kinburno nerijos rajone, Chersono srityje, Ukrainos artileristai sunaikino dronų „Shahid-136“ operatorių mokymo centrą. Šia žinia pasidalijo Ukrainos karo žurnalistas Andrejus Caplenko.

 

Itin tikslus smūgis paskui „rusų laivą“ pasiuntė 40 rusų įsibrovėlių, o 20 iraniečių iš karto žuvo.

Caplenko tvirtina, kad įsibrovėliai pasirinko Kinburno nerijos sritį tam, kad galėtų paslėpti Irano dronų valdymo centrą nuo Ukrainos ginkluotųjų pajėgų, tačiau jie menkai žino apie Ukrainos žvalgybos darbą.

Sugriautas ne tik pats centras, susprogdinti autobusai, okupantų lengvieji automobiliai bei apie 10  sunkvežimių, kuriuose įrengtos laboratorijos, dirbtuvės ir įrangos patalpos. Amunicijos sandėlis detonavo labai ilgai.

Irano dronai-kamikadzės yra rimta problema Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms, tačiau Ukrainos gynėjai, panašu, kad rado būdą kaip su jais susidoroti.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(314)
(1)
(313)

Komentarai ()